DUGA RESA

Sigurniji početak nove školske godine za djecu u Dugoj Resi - izgradnja nogostupa u Riječkoj ulici pred završetkom

Sigurniji početak nove školske godine za djecu u Dugoj Resi -
izgradnja nogostupa u Riječkoj ulici pred završetkom

Radovi na dugo očekivanom nogostupu koji ide od Trga Nikole Šubića Zrinskog 19, pa Riječkom ulicom do kućnog broja 17, privode se kraju. Izvođač radova, karlovačka Niskogradnja, završit će planirane radove u roku, možda i koji dan ranije, a krajnji rok je početak školske godine, kada će napokon ovim opasnim dijelom državne ceste D3 kretanje pješacima postati puno sigurnije.

- Planirana vrijednost radova je oko 500 tisuća kuna, no bilo je i nešto dodatnih radova vezano za izgradnju potpornog zida kojim će se spriječiti odron zemlje. Nogostup je dug 325 metara i širine 1,6 metara, a sve će biti završeno do početka škole, kaže gradski pročelnik Mladen Rakočević.

Tijekom ljetnih mjeseci, uređen je i plato ispred crkve u Svetom Petru, u što je uloženo također oko pola milijuna kuna. Na novouređenom vanjskom igralištu kod Sokolskog doma, odnosno kako ga Dugorešani popularno zovu „Partizan“, plan je još postaviti i stupove za javnu rasvjetu. Ljetni mjeseci iskorišteni su i za asfaltiranje nekoliko lokalnih prometnica, pa je tako dugoreška Arkada novi asfaltni tepih postavila na cesti prema „Otoku ljubavi“ i na još nekoliko manjih prometnica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr


Reci što misliš!