DUGA RESA

Jedinstven dom za starije u Dugoj Resi građevinsku dozvolu dobio u rekordnom roku – belgijski investitori: Širit ćemo dobar glas o pozitivnom poslovnom okruženju

Jedinstven dom za starije u Dugoj Resi građevinsku dozvolu dobio u
rekordnom roku – belgijski investitori: Širit ćemo dobar glas o
pozitivnom poslovnom okruženju

- Lokacija uz rijeku Mrežnicu i ovaj parkić povukli su nas na razvoj novog koncepta u kojem želimo pokazati kako bi trebalo živjeti u domu unutar zajednice i kako zajednicu povezati s domom. Osmislili smo zapravo tri objekta. U prvom će biti 66 jednokrevetnih soba i 43 dvokrevetne sobe, svaka će imati svoju kupaonicu. Tu će se moći smjestiti 151 korisnik. U domu će biti osigurane i sve osobne usluge, frizer, pediker, masaža i slično, ali i restoran koji će moći koristiti i vanjski korisnici. U drugom objektu bit će oko stotinu kvadratnih metara velika sportska dvorana namijenjena za starije, ali i za djecu, te organiziranje raznih radionica. Treći objekt imat će 27 apartmana čiji korisnici će moći živjeti samostalno i po potrebi koristiti usluge doma – pojasnila je Marijana Radnić Cippico, glavna projektantica, izgled budućeg doma.

Kako se s prvotno planiranih oko 3000 kvadrata došlo na oko 5600 kvadrata, tako je investicija planirana na oko 5 milijuna eura također značajno povećana. Sada prvo valja izraditi troškovnik, izvedbeni projekt, a slijede razgovori s građevinskim tvrtkama. Stoga radovi na samoj izgradnji najvjerojatnije će početi na proljeće, a prvi korisnici ukoliko sve bude išlo prema planu, u dom bi mogli useliti 2020. godine

- Važno nam je svako radno mjesto, a ovdje će ih biti pedesetak, ali smo uspjeli pokazati da simbiozom možemo napraviti jako puno, što će nam donijeti i dodatne benefite. U Belgiji će se govoriti da ovdje vlada pozitivno poslovno okruženje pa možda dođu i neki novi ulagači – istaknuo je dugoreški gradonačelnik Tomislav Boljar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lindbergh grupa ovdje ne staje, trenutno razvija sličan projekt u Slavonskom Brodu, a planira projekte za još tri lokacije u Hrvatskoj, jer prema njihovoj projekciji u RH žele zbrinuti oko 5000 korisnika.

KAportal.hr


Reci što misliš!