DUGA RESA

Dugoreško Gradsko vijeće "zapuhalo u isti rog" - usvojili proračun za 2017., težak 28,1 milijuna kuna

Dugoreško Gradsko vijeće

duga-resa_001Dugoreški gradski proračun za 2017. godinu usvojen je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća s 10 glasova za, suzdržana je bila vijećnica laburista Mateja Lenard, dok su protiv glasovali Vesna Brezović (SDP), Ivica Radočaj(HNS) i nezavisna Blaženka Petrak.

Iako se o Proračunu raspravljalo prilično dugo, više je to bilo propitkivanje pojedinih stavki , jer nije podnesen ni jedan konkretan amandman. Sudeći po današnjoj sjednici, većina vijećnika, zadovoljna je predloženom raspodjelom prihoda koji bi u narednoj godini trebali iznositi 28,1 milijuna kuna, što je za 6,5 posto više od plana za ovu godinu.

Ovaj proračun je sve samo ne izborni. Napravljen s nula kuna duga, ništa nije napuhano, te bez obzira tko će nakon izbora doći, naći će čistu situaciju. Potrebe su velike, a raspolažemo s skromnim sredstvima i zato kažem hajdemo malo svi puhati u jedan rog, pozvao je vijećnike prilikom rasprave o Proračunu vršitelj dužnosti gradonačelnika Tomislav Boljar i većina vijećnika ga je, zahvaljujući i dugim pripremama, raspravama na odborima, ali i lobiranjima, na kraju i poslušala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ispred kluba HDZ-a proračun je podržala i vijećnica Jadranka Golubić istaknuvši kako smatra da, ukoliko se stvore uvjeti, treba povećati sredstva namijenjena za obrazovanje mladih, ali i rad udruga u kulturi. U ime kluba HSS vijećnik Miroslav Furdek istaknuo je kako je Proračun prilično realan, ali ako i dođe do smanjenja prihoda, valja voditi računa o potrebama Vrtića.

Ivica Radočaj (HNS) istaknuo je kako nije čuo da je ovaj Proračun razvojan i socijalan, kako se to obično kaže, te da je zapravo manji , a ne veći kako se tvrdi i to zato što nisu realizirani neki EU projekti, a zasmetala ga je i stavka od milijun kuna za intelektualne usluge.

Pročelnica financija Mira Fudurić - Kurelić odgovorila je kako je ta stavka velika jer su tu uključene usluge geodeta, odvjetnika i svih ostalih stručnjaka koje grad treba za rad na pojedinom projektima tijekom godine.

KAportal.hr


Reci što misliš!