DUGA RESA

Dugoreški Autoklub udruga za primjer: Sam izgradio poslovnu zgradu, žale se jer ne mogu koristiti sredstva EU fondova

Dugoreški Autoklub udruga za primjer: Sam izgradio poslovnu zgradu,
žale se jer ne mogu koristiti sredstva EU fondova

Dugoreški Autoklub krajem prošle godine završio je izgradnju nove poslovne zgrade, a jučer ga je posjetio i karlovački župan Damir Jelić. O investiticiji i radu upoznali su ga tajnik Ivan Benković i predsjednik Mijo Bišćan.

Klub je u proteklih petnaest godina investirajući oko 15 milijun kuna od površine zarasle u trnje napravio reprezentativni prostor u kojem su smješteni Stanica za tehnički pregled vozila, auto praonica, kafić, a u novoj zgradi vrijednoj oko 4,5 milijuna kuna bez PDV-a, šest osiguravajućih kuća, servis vozila sa vulkanizacijom te prostor za auto školu i rad Auto kluba.

Predani rad vodstva kluba bio bi zasigurno još bolji da ih u tome ne sprečavaju neke zakonske barijere.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nažalost, porezna politika nas tretira kao poduzetnike, obveznici smo PDV-a i platili smo nekoliko stotina tisuća kuna poreza, a s druge strane, kad se raspiše neki natječaj EU fondova, mi se na njih ne možemo javiti, jer nisu namijenjeni za udruge poput naše, mi ne pripadamo ni u jednu kategoriju. O ovim problemima koji znam da muče sve auto klubove u RH već sam pisao i Ministarstvu financija i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović koja je odgovorila kako je o navedenom problemu izvijestila nadležna tijela, ali nažalost ništa se nije poduzelo – ispričao je tajnik Kluba Ivan Benković dodajući kako je AK udruga s statusom pravne osobe i za razliku od drugih udruga ne financiraju se iz proračuna niti dobivaju novac po prijavljenim programima.

Karlovački župan Damir Jelić je rekao kako je ovo udruga za primjer, jer je svojim uzornim radom, marljivošću i velikim zalaganjem pokazala kako se mogu realizirati veliki projekti. Pohvalio je vodstvo kluba te pozvao sve udruge koje imaju ideje da se obrate Županiji kako bi ih zajednički razradili i lakše preskočili prepreke s kojima će se na putu prema realizaciji zasigurno susresti.

KAportal.hr


Reci što misliš!