Predivna subotnja noć u Radićevoj uz vatrene performanse, svirku “bezbroj” glazbenika i slikare

Priča “Dana Radićeve” dobila je svojevrsni vrhunac u sinoćnjem vatrenom glazbenom i performerskom spektaklu u središnjoj gradskoj ulici, u kojem su sudjelovali glazbenici iz Italije, SAD-a, Srbije, Zagreba, Karlovca, Duge Rese…sasvim je moguće da smo nekog i propustili. Najavljenom vrućem jam sessionu pridružiti su se htjeli mnogi pa je za publiku, a i za same organizatore bilo i niz iznenađenja – program je otvorio atraktivan nastup na gongovima, bilo je to neobičnih udaraljki i puhaljki, kratak intermezzo s ruskim baladama na gitari, a oko svega toga žestoka jam svirka u kojoj je velik broj glazbenika dao sve od sebe i konstantno tijekom cijele večeri dobijao ovacije od publike. A, u Radićevoj je publike bilo više nego ikad i to ne samo iz Karlovca – bilo je i posjetitelja iz drugih gradova pa i turista koji su se zatekli u ulici možda i ne znajući da se nešto zbiva i ostali privučeni magičnom karlovačkom subotnjom noći u Radićevoj. Uz jedan od vatrenih performansa Magmatikke, Gabrijele Brletić, koja je ovog puta i sama pripremila neke novitete i iznenađenja za ovu manifestaciju, popričali smo nakratko s dvoje mladih Talijana koji su, kako kažu, krenuli na Dane piva, a završili sjedeći “na izlogu” u Radićevoj i uživajući u noćnom programu ulične kulture.

Bojan Kiski slikao je odmah uz stejdž, sliku na kojoj je upio atmosferu ove večeri dao je za donacije “Danima Radićeve”, a mlada Doris Mržljak kod kuće je kavom nacrtala poznatu “Djevojku s bisernom naušnicom” i također je ponijela u Radićevu kako bi je ponudila za donacije.

Odlična posjeta tijekom cijele manifestacije sinoć je prerasla sva očekivanja, Radićeva je bila krcata kao u svojim najboljim i najljepšim danima, oni najmlađi opet su dobili krede u boji i crtali po asfaltu, mladi zauzeli rubnike, bilo je posjetitelja zaista svih generacija, od još gotovo beba do onih u poznoj životnoj dobi.

To i nije kraj manifestacije. Ostala je još jedna večer, danas, u kojoj sve one koji dođu do Radićeve čeka jednako kvalitetan program. Na početku, oko 20,45 karlovački plesni ansambl izvest će kratku plesnu predstavu “Copy or Inspiration? /Re: Rosas”, čime će se ukazati i na Karlovac Dance Festival koji se trenutno odvija u gradu, uslijedit će svirka benda Nos Tress, a za vrijeme njihove stanke s nekoliko pjesama predstavit će se mladi kantautor Bruno Šlat. Likovna gošća je Lana Skindread. Što još reći osim – dođite u Radićevu na posljednju večer “Dana Radićeve”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest