FOTO VIDEO / FOTO KRONIKA

"Noć gladijatora" - Mladi Živčić oduševio Karlovčane u debiju, u borbi večeri Crnogorac Vujović ipak bolji od Jagatića FOTO GALERIJA

U vrlo dobroj organizaciji KBK Old lion iz Karlovca i u gotovo do posljednjeg mjesta ispunjenoj ŠSD Mladost održana je nova "Noć gladijatora", koja je još jednom pokazala da Karlovčani vole borilačke vještine, a organizatoru zasigurno dala i "vjetra u leđa" da sljedeće godine napravi i dodatni korak te privuče još zvučnija imena. No, svakako ne treba zanemariti domaće borce jer se i sinoć pokazalo da upravo oni jednako privlače gledatelje - bilo je i dosta uspjeha, nažalost ne i u glavnoj borbi večeri, no krenimo redom...

Nakon pet uvodnih predborbi u boksu i kickboksu čije rezultate nažalost još nismo dobili, glavni program otvorila je MMA borba između člana karlovačkog Old liona, Draganićaka Brune Goluba i znatno iskusnijeg zagrebačkog borca Enisa Mučaja. Iako je Golub burno pozdravljen od publike, iskustvo je ipak presudilo pa je već u prvoj rundi, nakon dva rušenja, sudac u ringu prekinuo borbu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uslijedila je solidna borba između dvojice riječkih boraca Karla Dangubića i Marka Lazića, u kojoj je viši Dangubić iskoristio tu svoju prednost i s distance zadao dosta udaraca suparniku koji zaslužuje čestitke za izdržljivost, no pobjeda na bodove ipak je pripala Dangubiću. Dugorešanin Matija Brcković, pak, protiv još jednog Riječanina, Lea Hadžića, donio je prvu pobjedu domaćem Old lionu. Nakon odlične prve runde u drugoj je platio danak neiskustvu i mogao doći i u opasnu situaciju, ali u trećoj rundi se vratio i zasluženo pobijedio sudačkom odlukom 2:1 po rundama.

Možda i najveću potporu s tribina imao je mladi Karlovčanin Matko Živčić, dvostruki juniorski prvak svijeta u kickboksu, koji je debitirao protiv Tuzlaka Dženana Selimovića. U ovoj borbi mladost i energičnost Živčića bili su vidljiva prednost, a nekoliko razornih udaraca, pogotovo dva pogotka nogom u jetru natjerala su suca da već u prvoj rundi prekine borbu, što je publika popratila pravim ovacijama.

U tehnički ne baš najljepšoj, ali možda najatraktivnijoj borbi publiku je na nogu digao Ličanin u karlovačkim redovima Antonio Maruškić Orešković koji se borio protiv Marka Đorđevića iz Srbije - krenulo je eksplozivno, završilo još eksplozivnije, Srbin je gotovo odmah nakon gonga jakim udarcima uzdrmao Oreškovića, no ovaj je brzo uzvratio, a potom uspio srušiti protivnika i dovesti ga u poziciju u kojoj se nije mogao braniti od niza udaraca pa je i ova borba prekinuta već u prvoj rundi.

Veliku potporu s tribina imao je i Jaskanac Marko Budinšćak, također član KBK Old lion, koji se u posljednjoj MMA borbi večeri borio s još jednim Tuzlakom, Edisom Bešićem i ostvario treću uzastopnu brzinsku pobjedu za domaće borce - vrlo brzo je uspio srušiti suparnika, a potom ga polugom na stopalo prisilio da preda meč.

Na kraju, u glavnoj borbi večeri domaća uzdanica Mario Jagatić sučelio se s iskusnim crnogorskim borcem Miroslavom Vujovićem. U dobroj borbi koja je potrajala pune tri runde, Crnogorac je bio vidljivo i osjetno bolji u prvoj rundi u kojoj je sudac i brojao Jagatiću, a nakon donekle izjednačenije druge runde u kojoj je ipak bodovna prednost nesumnjivo otišla Vujoviću, Jagatić je u trećoj rundi krenuo na sve ili ništa, zadao par dobrih udaraca suparniku, ali Vujović je taktički prilično sigurno čuvao prednost i na kraju zasluženo pobijedio odlukom sudaca, što je i publika sportski pozdravila aplauzom.

Iz Old liona najavljuju kako do sljedeće "Noći gladijatora" ne bismo trebali čekati godinu dana - prema trenutačnim planovima mogla bi se održati već u travnju.

U svakom slučaju, KBK Old lion i organizacijska ekipa na čelu s Igorom Mihaljevićem i Nikolom Badovincem zaslužuje sve pohvale, bilo je tu i dodatnih atrakcija, priredbu je dobro vodio Leo Staković, djevojke su animirale publiku plesom, a puna dvorana pokazala je da je interes velik i češće organiziranje ovakvih događanja više nego opravdano.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!