FOTO VIDEO / [email protected]

VIDEO Prezentacija jedinice za transport bolesnika zaraženih koronavirusom

VIDEO Prezentacija jedinice za transport bolesnika zaraženih
koronavirusom

Kroz desetak dana zdravstvene ustanove u Karlovačkoj županiji, Opća bolnica Karlovac i Zavod za hitnu medicinu, dobit će izolacijsko - dekontaminacijsku i transportnu jedinicu za transport zaraženih osoba i onih za koje su sumnja da su zaražene od mjesta identifikcije do ustanove. To je sofisiticirani sustav, napravljen prema standardima koje koristi i NATO i američka vojska, a služit će i kad dođu mirnija vremena kao izolacijska jedinica.

Nabavu je omogućila Karlovačka županija, izdvojivši 320.000 kuna, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Nikša Antica, napomenuvši da uređaj sprječava kontaminaciju i pacijenata i zdravstvenog osoblja i vozila.

- Kada pacijent dođe s Hitnom pred Bolnicu, ta dekontaminacijska jedinica omogućava brzu montažu, u par minuta i osobe koje su zaražene i osoblje borave u tom prostoru. Omogućava da se pacijent tu zbrine, provjeri mu se stanje i nakon toga ulazi u izolaciju u Bolnicu. Slijedi dekontaminacijski tuš gdje se i osoblje i bio bag i osoblje Infektivnog odjela Bolnice dekontaminiraju. Ta odjela su trajna, nisu jednokratna tako da su i timovi i oprema odmah spremni za prihvat novih pacijenata, opisao je Antica, podsjetivši da je cijeli ovaj sustav isproban na pokaznoj vježbi 2018. žurnih službi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KAportal.hr


Reci što misliš!