FOTO VIDEO / [email protected]

VIDEO Prezentacija jedinice za transport bolesnika zaraženih koronavirusom

VIDEO Prezentacija jedinice za transport bolesnika zaraženih
koronavirusom

Kroz desetak dana zdravstvene ustanove u Karlovačkoj županiji, Opća bolnica Karlovac i Zavod za hitnu medicinu, dobit će izolacijsko - dekontaminacijsku i transportnu jedinicu za transport zaraženih osoba i onih za koje su sumnja da su zaražene od mjesta identifikcije do ustanove. To je sofisiticirani sustav, napravljen prema standardima koje koristi i NATO i američka vojska, a služit će i kad dođu mirnija vremena kao izolacijska jedinica.

Nabavu je omogućila Karlovačka županija, izdvojivši 320.000 kuna, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Nikša Antica, napomenuvši da uređaj sprječava kontaminaciju i pacijenata i zdravstvenog osoblja i vozila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kada pacijent dođe s Hitnom pred Bolnicu, ta dekontaminacijska jedinica omogućava brzu montažu, u par minuta i osobe koje su zaražene i osoblje borave u tom prostoru. Omogućava da se pacijent tu zbrine, provjeri mu se stanje i nakon toga ulazi u izolaciju u Bolnicu. Slijedi dekontaminacijski tuš gdje se i osoblje i bio bag i osoblje Infektivnog odjela Bolnice dekontaminiraju. Ta odjela su trajna, nisu jednokratna tako da su i timovi i oprema odmah spremni za prihvat novih pacijenata, opisao je Antica, podsjetivši da je cijeli ovaj sustav isproban na pokaznoj vježbi 2018. žurnih službi.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!