PONOVO U AKCIJI

Dugi put preobrazbe od studentske menze do restorana s ponudom i za zahtjevnijeg gosta! Pogledajte što je naš Gastro špijun otkrio u Tempu na obali Kupe

Mi smo se odlučili prvenstveno za pizze obzirom da je to novitet, pa smo htjeli provjeriti koliko su dobre. U tom smjeru su išle i preporuke onih koji su ih već probali

Restoran Tempo uz obalu Kupe ima dugu tradiciju, no kako je duog vremena radio kao studentska menza kao takav nije baš bio atraktivan za one ipak malo zahtjevnije goste koji bi od restoranskog obroka željeli nešto više. Međutim, proteklih godina vlasnica je uložila puno truda da promijeni imidž Tempa i kako se stvari čine, to je i uspjela.

Naš Gastro špijun išao je provjeriti situaciju i to nakon više preporuka, pa evo kakvi su dojmovi.

Već na ulazu je situacija izgledala obećavajuće. Obzirom da nismo rezervirali mjesto, misleći kako nema velike gužve subotom u vrijeme ručka, umalo smo poljubili vrata. Mnogima koji su došli nakon nas se dogodilo upravo to. Odmah nam je prošlo kroz glavu- traži se mjesto više, znači mora biti neki valjan razlog.

Spoj fine dinninga i pizze

I nismo se prevarili. Naime, vlasnica Dijana Petrić koja potječe iz poznate ugostiteljske obitelji, odlučila je napraviti mali zaokret u ponudi te tako, do tada klasični restoran/studentsku menzu, pretvoriti u nešto novo. Tako je restoran Tempo postao Restoran – Pizza- Pasta Tempo.

Osobno smo bili skeptični prema takvoj promjeni jer nema baš puno uspješnih restorana takvog tipa. Smatrali smo da je teško dobro spremati tako šaroliku ponudu koja uključuje neka fine dining jela i pizzu. E pa čini se da su uspjeli.

Prvenstveno treba pohvaliti samu uslugu koja je, pretpostavljamo, proizašla iz obiteljske priče jer otac vlasnice već dugi niz godina uspješno vodi restoran Lovački rog.

Menu je poprilično zanimljiv, na njemu se zbilja može naći svašta, od bifteka s umakom od čokolade, raznih pizza i burgera do specijaliteta s ribom.

Cijene su također šarolike pa se tako može fino pojesti po principu za svakoga ponešto. Pizze smo platili od 10 – 15 eura ovisi o kojoj je riječ, burgere 10,50 – 11 eura, a za lignje smo izdvojili 18 eura.

Mi smo se odlučili prvenstveno za pizze obzirom da je to novitet, pa smo htjeli provjeriti koliko su dobre. U tom smjeru su išle i preporuke onih koji su ih već probali i – nismo požalili. Narudžba je stigla zbilja brzo, a pizze su bile odlične.

Dobra “felga”

Omjer tijesta i umaka dobar, a takozvana „felga“ napuhana i hrskava, je baš takva kakva treba biti. U ponudi Tempo ima i nekoliko specijala popu pizze s mortadelom i burattom, te pizze s biftekom i tartufima.

Na stol su nam stigli i burgeri koji su bili dobri, te pohane lignje s krumpirićima koje su također bile fine, no prednost ipak dajemo pizzama.

Veliki plus i za dobar izbor vina gdje treba izdvojiti Iločke podrume, a tu je i solidan izbor piva od kojih imaju i odličan lager Erdinger Helless.

Restoran ima i odličnu ponudu slastica koje smo usprkos lijepom vizualnom dojmu, nakon svega pojedenog, ipak morali ostaviti za neki drugi put.

Gastro špijuna pratite na Facebooku…

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest