DANI KESTENA

Jesenska gastro akcija – u osam karlovačkih ugostiteljskih objekata jela od kestena, većinom su slatka, ali ima i slanih specijaliteta

Pitomi kesteni među prvim su jelima prapovijesnog čovjeka

U više karlovačkih ugostiteljskih objekata kreće novi gastro ciklus u suradnji s Turističkom zajednicom grada Karlovca, a ovog puta riječ je o jelima od – kestena.

Kesteni su najukusniji simbol jeseni. Pečeni, kuhani ili u kolačima, uvijek nas podsjete na djetinjstvo, miris bakine kuhinje i promrzle prste koje grijemo uz pečene kestene kupljene kod lokalnog kestenjara.

Antropolozi tvrde da su plodovi pitomog kestena bili prva hrana koju je prapovijesni čovjek jeo. S vremenom je napredovao i osmislio brašno od kestena, juhe i umake, pa čak i pivo i medenu rakiju. I naravno, slastice od kestena.

Evo što nudi osam karlovačkih ugostiteljskih objekata koji su se uključili u ovu ukusnu jesensku akciju:

Restoran Kalvarija: kolač od kestena

Tara Sweets: Franz Ferdinand (mousse od kestena na prhkoj košarici punjenoj mousseom od bijele čokolade), mousee torta kesten-jabuka i “Kostanjero” (torta od kestena)

Restoran Tempo: juha od kestena i vrganja, patka u demiglace umaku s pireom od kestena i krumpira, razni kolači od kestena

Choco bar: kesten rolada, kesten kocka i kesten pire

Restoran Kvaka: juha od vrganja i kestena, štrudla od kestena i mascarpone sira, kesten pire

Bistro Palma i Restoran Kristal: kolač s kestenom, rolada od kestena, torta od kestena, kesten čašica, kesten minjon

Bistro Kastel: mousse od kestena

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest