NA NOVOJ LOKACIJI

Prvak tradicionalnog leskovačkog roštilja ipak ostaje u Karlovcu! Delicije majstora Stoleta od sada u Bistrou Palma na Baniji

Po mnogima prvak tradicionalnog roštilja poznatog po ćevapima, punjenoj piletini i vrhunskim vješalicama nije otišao iz Karlovca, nego je postao pojačanje ekipe karlovačkog bistroa - Palma. Otvorenje nove roštiljarnice u Palmi samo što nije no točno vrijeme ćemo naknadno javiti!

Na vijest da se trajno zatvara Restoran Tornado u sklopu nekadašnjeg trgovačkog centra na Baniji, mnogi su Karlovčani reagirali sa zebnjom da više nikad neće imati priliku probati delicije s roštilja kakve je tamo godinama spravljao legendarni majstor Stojan Stojanović Stole.

Na novoj lokaciji

No donosimo dobru vijest. Po mnogima prvak tradicionalnog roštilja poznatog po ćevapima, punjenoj piletini i vrhunskim vješalicama nije otišao iz Karlovca, nego je postao pojačanje ekipe karlovačkog bistroa – Palma koji se također nalazi na Baniji, u Ulici Matka Laginje.

Petra Bakin Rožman i njezin suprug Matija koji vode ovaj restoran, jednostavno nisu mogli pustiti Stoleta da samo tako ode iz Karlovca, pa su uz nova ulaganja odlučili uz terasu Palme složiti poseban dio gdje će nadaleko poznati majstor roštilja i dalje oduševljavati Karlovčane ali i sve druge goste svojim delicijama.

Tajna roštilja

– Dvadeset godina sam u Karlovcu i brojni su gosti dolazili ovdje na roštilj, ne samo Karlovčani nego iz mnogih gradova, od Dubrovnika, Makarske, Splita, Gospića, Zagreba, Ogulina i Požege, priča nam majstor Stole.

Na pitanje koja je tajna njegovog roštilja rekao nam je da je on iz Leskovca i da se radi o tradicionalnom leskovačkom roštilju.

– To je izvorni recept koji se i dan danas radi u Leskovcu, meso je čista junetina, nema svinjetine što mnogi ljudi i ne vjeruju, ali se na kraju uvjere, dodaje Stole rekavši da je uz tehnologiju pripreme mesa koja je najbitnija, jako bitan i način pečenja.

Proširena ponuda

Ugljen još dodaje na to poseban okus, a on radi isključivo na ugljen. Lepinje su banjalučke, a njegov je način da ih samo grije na roštilju i na lagano peče na bez posebne “moće”.

U ponudi Palme dakako da će biti i punjeni bataci i zabatci, uglavnom sve što Stole ima, kako kaže, u “svom programu” i kvaliteta ostaje na istom nivou, samo na drugoj lokaciji.

Meso od bika

– Majstor Stole je kuhinju posložio po svojoj želji i iz prostora gdje se hrana servira i jede moći će se vidjeti akcija na roštilju. Imat ćemo ponudu kakva je bila i prije, ali ćemo uvesti i bifteke, ramsteke, poznate tomahawk odreske sa žara. Kupujemo cijeloga bika, sve se iskorištava od njega i sve je s domaćih farmi, rekao nam je Matija. Stole se samo nadovezao da se i to meso peče na najjednostavniji način, da se osjeti pravi okus mesa, a ne začina.

Matija nam je rekao da je njihova prednost što imaju i velik broj parkirnih mjesta, nalaze se na atraktivnoj lokaciji, a uskoro bi trebali dobiti i novu terasu.

Otvorenje nove roštiljarnice u Palmi samo što nije no točno vrijeme ćemo naknadno javiti!

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest