GASTRO

Dočekali smo i to: Stučnjaci zaključili da su neka piva dobra za - jetru

Dočekali smo i to: Stučnjaci zaključili da su neka piva dobra za -
jetru

craft1Ako je točno što je napisao IFL Science, onda će vaša jetra biti sretna. Ukoliko nije, vi ćete imati dobar izgovor da još jednom odete na pivo s dečkima (ili curama). U svakom slučaju, ne bi se bilo loše sa žestica prebaciti na pivo, i to ne bilo koje već - pale ale.

Istraživanja su pokazala da takva, zahmeljena piva, sprječavaju akumulaciju jetrene masti, realne opasnosti s kojom se kad-tad moraju suočiti česti uživatelji u alkoholnim pićima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stručnjaci su izvodli pokuse na miševima. Podijelili su ih u tri skupine, jednu su hranili običnim pivom, drugu pivom bez hmelja, a treću čistim etanolom. Nakon 12 sati su analizirali, pa su zaključili da su miševi koji su pili, odnosno jeli zahmaljeno pivo imali znatno manju količinu masti u krvi. Smatraju da hmelj štiti jetru od akumuliranja jetrenih masnoća, što bi značilo da ljubitelji piva imaju znatno manje problema koje uzrokuje alkohol, od onih koji uživaju u drugim vrstama alkoholnih pića.

No, valja znati dvije stvari. Jedna je da u svim vrstama alkoholnih pića, pa tako i pivu, treba uživati umjereno, a druga je da u aleovima i ipama ima znatno više hmelja nego u klasičnim industrijskim lagerima. A ponude dobrih craftova na domaćem tržištu ne nedostaje.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!