GASTRO

DOBRA KLOPA

Gdje se po mišljenju turista u Karlovcu može pojesti najbolji obrok i dobiti najbolja usluga? Najbolje ocjene na Tripadvisoru i dalje za tri restorana na "K"

Gdje se po mišljenju turista u Karlovcu može pojesti najbolji obrok i dobiti najbolja usluga? Najbolje ocjene na Tripadvisoru i dalje za tri restorana na
Meni Bistroa Kastel

Vrlo dobre ocjene ima i restoran M-90, ali s nešto manje recenzija pa se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice najboljih restorana po ocjeni turista

Sve veći broj turista u našem gradu nagnao nas je da sada kada se špica turističke sezone polako bliži kraju pogledamo i kako ocjenjuju restorane na gradskom području. Odmah treba reći - na samom vrhu promjena nema! Odnosno, na prva tri mjesta najvećeg portala za turističke preporuke je i dalje "Trio K", odnosno, tim redom, restoran Kalvarija, bistro Kastel i konoba Kostanjac. Doduše, valja uzeti u obzir da Tripadvisor u vrednovanju uzima u obzir i broj recenzija, a da nije toga na treće mjesto ugurao bi se jednako kvalitetno ocjenjivani restoran M-90.

No, krenimo redom. Kalvariju gosti našeg grada hvale zaista jednoglasno. "Divno iskustvo", "šarmantan i ugodan restoran", "ako idete prema moru skrenite u Karlovac zbog ovog restorana", "savršena usluga", "preukusna jela"... redaju se pohvale gostiju iz Poljske, Njemačke, Italije, dakako i brojnih dijelova Hrvatske, a često se spominje ono što je mnogima danas i najvažniji segment - odnos cijene i dobijenog iskustva, koji svi ocjenjuju izvanrednim. Ukratko, od 132 recenzije Kalvarija ima jednu jedinu negativnu i ta je još iz srpnja 2019. godine!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slično gosti opisuju i bistro Kastel, u kojem se tek tu i tamo provlači poneka sitna kritika na račun osoblja - ništa preozbiljno, ali, pogotovo stranci, vjerojatno su naviknuti na izrazito ljubazan pristup, dok je u Kastelu sudeći po nekim komentarima malo ležernijeg tipa. No, sve drugo se hvali gotovo bez granica, od izvrsne hrane do prekrasnog ambijenta Starog grada Dubovca. 

Konoba Kostanjac ima 167 recenzija, od čega su 153 odlične ili vrlo dobre. Ono što je svakako pohvalno za vodstvo i osoblje ovog lokala je činjenica da su posljednje loše kritike iz ljeta 2019. godine. Očito su pratili i mišljenje gostiju i naš tekst iz 2019. na istu temu i ispravili ono što je bilo možda malo lošije, jer od tada nije stigla niti jedna negativna kritika. Gosti hvale praktički sve, a iako je novijim generacijama Kostanjac možda i poznatiji po odličnim burgerima (slažu se s tim i turisti), ipak je tradicija tradicija pa najljepše pohvale od strane gostiju stižu za ribu, a jedan Zagrepčanin ustvrdio je i da nigdje u Hrvatskoj još nije probao bolje pripremljenu ribu. 

Kao što smo spomenuli, vrlo dobre ocjene, ali sa znatno manje recenzija (55) ima i M-90, a one negativne tiču se cijena i stižu od domaćih turista, dok su strancima i cijene sasvim prihvatljive.

Vrijedi spomenuti i da je u posebnoj rubrici posvećenoj brzoj i jeftinoj prehrani najbolji grill "Kod Sladića", dok je izvan Karlovca u županiji najbolje ocijenjen slunjski restoran Petro.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.