Old Shatterhand
Restoran u koji morate svratiti: Nije što su im jela fina i porcije obilne - već zbog tajne koju smo razotkrili, iako nam ju je vlasnik prešutio
Najluđu recenziju dobili su od jedne gospođe: "Da sam kojim slučajem krava, ja bih najradije završila kod vas, u vašim burgerima! Ne bi mi bilo žao!”
Kada zakoračite u Bistro Old Shatterhand u Selištu Drežničkom kao da uđete u neki drugi film. Ne pričamo sada o filmu o Winnetouu čiji je Old Shatterhand najbolji prijatelj i brat po krvi u romanu Karla Maya i s kojim je nadahnuto rustikalno uređenje ovog ugostiteljskog objekta na D-1 nedaleko Plitvica, već vam govorimo o fazonu.
Doći
ćemo i do hrane, ali ono prvo što vas "udari" je nedoživljena
gostoljubivost, reklo bi se na razini nekog skeča. Ako imate
sreće, pa uletite u trenutak kada konobar, prije nego vas dođe
"anketirati", s gazdom Zlatko Ružnićem razmjenjuje pošalice,
imate dojam da ste upali u neki stand-up komad. A niste, njima je
to običan radni dan.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
- Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio osumnjičenom 52-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, kažu u Županijskom državnom odvjetništvu.
-
Postojeći sustav za obavješćivanje i informiranje stanovništva koristit će se u situacijama nužnog dnevnog rada HE Lešće putem zvučne ili govorne komunikacije, a sve uz suglasnost ŽC 112 u Karlovcu.
Eto, prije neki dan Booking je objavio da korisnici njihova servisa Karlovačku županiju doživljavaju najsrdačnijom od svih drugih županija, a Selište Drežničko kao najgostoljubivije mjesto. Skoro bi se mogli navući na okladu da je dobar dio ljudi koji su kliknuli na ovo mjesto upravo u tom trenutku pomislio na Zlaju i njegovu ekipu.
Prvo
će vas ponuditi rakijom na račun kuće, u godini dana tako je već
prošla bačva šljivovice od 200 litara. Ako odbijete propustit
ćete sjajan aperitiv, ako prihvatite, donijet će još, pa onda ne
zna čovjek što je gore. Šaljivdžija Zlajo reći će da zbog ove
rakije gosti i hvale njihove jela, jer što je više popiju, sve im
je hrana finija. Atmosfera je opuštena i pravo domaćinska, čemu
doprinosi ugodna glazba i rustikalno uređenje s brojnim motivima
iz njemačke uspješnice o hrabrom poglavici.
Zlatko je rođeni Koreničanin, ali je dobar dio života proveo u Austriji gdje je diplomirao informatiku te je radio informatičke poslove u medicinskoj branši. No, geni su ugostiteljski, djed je 44 godine radio kao konobar, otac je imao restoran u Austriji, obiteljski su vodili poznati pansion Winnetou između Plitvica i Korenice, pa je sada Zlatko sa suprugom Almirom otvorio Old Shatterhand u vlastitom objektu, koji je ranije rentao. Almira je, naravno glavna šefica, Zlajo se samo pravi važan, tako barem on tvrdi. Ali, stvari se mijenjaju kad ulete njihove tri preslatke kćerkice koje preuzimaju kontrolu.
-
Htjeli smo gostima ponuditi ono što i mi jedemo. Ako meni dolazi
gost s njemačkog govornog područja nema smisla da mu nudim šniclu
u umaku ili bečki s pomfritom, kada ih gore jede svaki dan.
Okrenuti smo jelima s roštilja, a ono čime se dičimo su naši
burgeri - govori nam Zlatko Ružnić.
Na meni su Chicken burger (pileći file s bijelim domaćim umakom, salata i krumpiri), Shatterburger (pljeskavica, BBQ umak, slanina, sir, salata i krumpiri) došli posve slučajno. Grupa bajkera koja je odsjela nekoliko dana isprobala je čitav njihov jelovnik, pa su onda poželjeli nešto drugo.
-
Vidjeli su burger koji pravim sebi, u tankom pecivu, lepinji, a
ne klasičnom za burgere, pa sam im to ponudio. Nakon toga su dva
dana jeli samo burgere. Nisam imao izbora, nego staviti ih u meni
- pojašnjava Zlajo.
U burgerima uživaju gosti iz svih zemalja. Koliko, svjedoči najluđa recenzija koju ste ikada čuli. Jedna gospođa u najboljim godinama im je rekla ovako: “Da sam kojim slučajem krava, ja bih najradije završila kod vas, u vašim burgerima! Ne bi mi bilo žao!” Mi smo probali i ćevape, steakove i pileće odreske. Da onako gladni nismo navalili na njih, pojeli bi oni nas, jer smo valja bili iste veličine.
Pitamo
Zlaju za tajnu njegova uspjeha, a on nabraja kvalitetu namirnica,
obilne porcije, jednostavnost...Nije Zlaja, međutim, rekao
najvažniju stvar, a mi smo je snimili na prvu. To je njegov odnos
prema osoblju, koji se onda prelijeva na njihov odnos prema
gostu.
Živa je istina da smo pomislili na prvu da je vlasnik objekta konobar koji nas je posluživao, a evo još tri stvari koje su nam zapale za oko: na terasi na ulazu u restoran skucao je malu prostoriju samo za osoblje, tu se samo oni druže nakon posla, a u vrijeme posla mogu u miru pojesti. Prošle godine odredio je 31. kolovoza kao dan kada će im svima podijeliti dnevni promet kao znak pažnje. Prihod je toga dana bio 38.000 kuna i sve to pripalo je osoblju. Usred sezone svaki od radnika radio je samo osam sati dnevno i imao je pravo na slobodne dane. Kd ne rade ne moraju cijepati drva ili malati. Začudo, za razliku od drugih, on nema problema s radnom snagom.
Sljedeća dva tjedna nemojte im kucati na vrata - imaju kolektivni godišnji. Nakon toga svakako svratite, pa provjerite je li točno sve ovo što smo napisali.
Izdvojeno
-
- Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio osumnjičenom 52-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, kažu u Županijskom državnom odvjetništvu.
-
Postojeći sustav za obavješćivanje i informiranje stanovništva koristit će se u situacijama nužnog dnevnog rada HE Lešće putem zvučne ili govorne komunikacije, a sve uz suglasnost ŽC 112 u Karlovcu.
-
Osim putnika, ozljede je zadobio i maloljetni vozač, a svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja. Nakon toga je 14 osoba zbrinuto u pulskoj bolnici, dvije osobe prevezene su u riječku bolnicu te težina ozljeda zasad nije poznata
-
U prometnoj nesreći teškim tjelesnim ozljedama opasnim po život ozlijeđen je državljanin Slovenije, dok je vozač osobnog automobila karlovačkih registarskih oznaka lako ozlijeđen.
Reci što misliš!