GASTRO

GOSTI ZADOVOLJNI

Gdje se u Karlovcu najbolje jede? Provjerili smo kako su na stranici Restaurant Guru ocijenjeni karlovački restorani - tri restorana na slovo K drže vodeće pozicije!

Gdje se u Karlovcu najbolje jede? Provjerili smo kako su na stranici Restaurant Guru ocijenjeni karlovački restorani - tri restorana na slovo K drže vodeće pozicije!

U Top 10 su još redom: M90, Restoran Mandić, konoba Črni kos, Kvaka, Lovački rog, Palma i Vami.

Jedna od najpopularnijih destinacija za ljubitelje dobre hrane svakako je Restaurant Guru, talijanska stranica koja uz vlastite ocjene zbraja i ocjene koje restorani diljem svijeta dobijaju na Tripadvisoru, Googleu i Facebooku i tako formira ljestvice najboljih u pojedinim gradovima.

Provjerili smo što gosti govore o karlovačkim restoranima i kako ih ocjenjuju, a čini se kako su u tome prilično jednoglasni bez obzira na kojem portalu ili društvenoj mreži ostavljaju ocjene. Naime, dominiraju tri restorana na slovo K - Kalvarija, Kastel i Kostanjac, i to tim redom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S ukupno 504 recenzije na prvom mjestu završila je Kalvarija. Ovaj restoran ima čiste petice na Tripadvisoru i Facebooku, dok na Googleu ima ocjenu 4.8. Gotovo je nemoguće naći ozbiljniju zamjerku restoranu, kod rijetkih loših ocjena uglavnom je riječ o onima koji su naišli na zatvorena vrata ili nisu nikad bili (ali su ostavili ocjenu, jer - internet), tek je jedan Portugalac uvjeren da je dobio premasno meso zato jer je stranac, dok su domaći za susjednim stolom dobili najbolje komade. No, stotine drugih recenzija zaista biranim riječima hvale atmosferu, uređenje, osoblje, hranu, cijene... praktički sve.

Bistro Kastel na drugom je mjestu, a rekorder je po broju ostavljenih recenzija pa ako gledamo u nekakvom prosjeku broja onih koji zaista i ostave recenziju vjerojatno bi se moglo reći da je i najposjećeniji u gradu. Ocijenilo ga je 1035 gostiju, a baš kao i Kalvarija ima čiste petice na Tripadvisoru i Facebooku, a ipak je na poziciji "prve pratilje" zbog samo malo manje ocjene na Googleu - 4.7. Možda bi da se uračunavaju samo novije ocjene i Kastel bio na prvom mjestu, no iako su i tada dominirale recenzije (pre)zadovoljnih gostiju, prije 2-3 godine češće bi se "zalomila" i poneka negativna, obično na račun osoblja. Sudeći prema novijim recenzijama u restoranu su primijetili i popravili taj segment poslovanja.

Na trećem mjestu je, pak, konoba Kostanjac, koja problema s osobljem nema, već među 891 recenzijom često upravo ono dobija najviše ocjene. Kostanjac ima čistu peticu na Facebooku, na Tripadvisoru ima 4 i pol zvjezdice, a Google recenzije daju mu 4.6. U globalu, dakako, što govori i visoko mjesto na ljestvici, dobija samo pohvale, ali tu i tamo ima i nezadovoljstva, koje često ima veze i s lokalnim specifičnostima na koje su Karlovčani naviknuli, a goste ponekad iznenade, kao što je skroman meni, na kojem ponekad dosta toga i nema. No, ono čega ima - u pravilu itekako hvale, a najbolje ocjene dobijaju burgeri i craft pivo, dok oko lignji povremeno ima i prigovora, iako bi se neki drugi, pak, zakleli da su to najbolje lignje koje su jeli u životu.

Što se tiče ostalih u Top 10 su još redom: M90, Restoran Mandić, konoba Črni kos, Kvaka, Lovački rog, Palma i Vami.

Na stranici se mogu pregledavati objekti i po specifičnim željama, a ima i drugih kategorija pa tako, primjerice, među pubovima i barovima najbolje ocjene imaju Pub D i Caffe bar Ziggy, od pizzerija najbolje je ocijenjen Tiffany, a u fast food kategoriji na prvom mjestu je Super grill kod Sladića ispred Scooby Dooa. 

U kategoriji slastica prvi je Holy Donut, a lijepo je vidjeti iznimne pohvale stranih turista, iako je sam lokal malo skriven gostima grada. No, oni koji ga pronađu zaista su pronašli "skriveni dragulj" pa tako ima i žaljenja što nečeg sličnog nema npr. u Americi!

Izdvojeno


Reci što misliš!