GASTRO

ŠTO MISLE GOSTI

Kakva je restoranska ponuda u Karlovcu! Turisti najbolje ocjenjuju tri karlovačka restorana s početnim slovom K, no najviše ih je jelo u Tiffanyju

Kakva je restoranska ponuda u Karlovcu! Turisti najbolje ocjenjuju tri karlovačka restorana s početnim slovom K, no najviše ih je jelo u Tiffanyju

Ako je vjerovati stranim gostima, Kalvarija je gotovo besprijekorna. Od ukupno 144 napisana "reviewa" 141 joj daje ocjenu odličan, a dva vrlo dobar.

Iako po snijegu i buri ne bismo to rekli, bliži se polako i nova turistička sezona, a prošla je dobra najava novog rasta turističkih dolazaka i noćenja. U Turističko-informativnim centrima ističu kako je među najčešćim upitima stranaca - gdje nešto dobro pojesti, a nema sumnje da se mnogi povode i za mišljenjem drugih turista i gostiju grada na internetu pa smo i ove godine odlučili zaviriti na Tripadvisor i vidjeti koji karlovački restorani imaju najbolje ocjene.

Na samom vrhu promjena nema - tu su tri restorana na slovo K, a još uvijek i u istom rasporedu kao prošle godine: prva je Kalvarija, drugi Kastel, a treći Kostanjac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ako je vjerovati stranim gostima, Kalvarija je gotovo besprijekorna. Od ukupno 144 napisana "reviewa" 141 joj daje ocjenu odličan, a dva vrlo dobar. Zaradili su jednu jedinu negativnu recenziju i to još daleke predpandemijske 2019. godine od jedne poljske obitelji. Svi ostali vrlo su zadovoljni svojim boravkom i jelom u Kalvariji. Uostalom, prosječna ocjena od 4,96 zaista sve govori!

Jednako vrijedi i za Kastel, koji ima tri lošije ocjene, ali također iz 2019. godine. U protekloj godini posjetitelji su ga uglavnom hvalili, a jedinu nešto slabiju ocjenu dao im je talijanski par koji je možda pogrešno doživio sam tip restorana. Naime, i oni kao i mnogi drugi hvale prekrasnu lokaciju restorana, kao i ljubazno osoblje, no očito su zbog lokacije u dvorcu očekivali ekskluzivan prostor pa su ih zasmetali - gosti u tenisicama! No, većina gostiju je vrlo zadovoljna o čemu najbolje govori prosječna ocjena od visokih 4,78. 

Čvrsto na trećem mjestu je Konoba Kostanjac, koja ima nekoliko malo lošijih recenzija, no sve su od prije nekoliko godina, dok su novije gotovo bez iznimke odlične. Ipak, ima i jedna pomalo čudna iznimka - strana turistica koja ističe kako u Kostanjcu često jedu kada su u Hrvatskoj, ističe da im je konobarica, za koju sumnja da je Ruskinja (!), naplatila i neke stvari koje nisu naručili! Možda se greška i dogodila, no zanimljivo je da su u obranu osoblja stali i neki kasniji komentatori koji su vidjeli ovu recenziju. Uglavnom, Kostanjac je i dalje popularan među gostima našeg grada, s prosječnom ocjenom 4,68.

Kada bi se gledala samo prosječna ocjena, restoran M-90 bio bi čak na drugom mjestu, jer mu gosti daju ocjenu 4,80! Ipak, Tripadvisor ga smješta na četvrtu poziciju ljestvice zbog znatno manjeg broja recenzija. Ocijenio ga je 61 gost, a ovom restoranu sigurno je donekle minus upravo lokacija, zbog kojih privuče nešto manje stranaca. No, oni koji u njega svrate nisu razočarani, naprotiv, vrlo su zadovoljni o čemu govori i ocjena.

Na kraju, Top 5 zaključuje Tiffany koji ima i najviše recenzija - 185. Riječ je o objektu koji bi možda i ponajviše trebao obratiti pozornost na recenzije, jer iako mu je prosječna ocjena i dalje vrlo dobrih 4,17, u protekloj su sezoni dobili nekoliko vrlo loših i neugodnih kritika, koje se tiču i osoblja i hrane. Popularnost je nekad dvosjekli mač (prije nekoliko godina dobili su čak i recenziju jednog Amerikanca da je to najbolja pizza koju je probao na svijetu!) pa se možda malo teže nositi s gužvama i visokim očekivanjima stranih gostiju, no na tome svakako treba poraditi, jer i loše recenzije će se proširiti, a mnogi strani gosti se upravo Tripadvisorom rukovode kada biraju gdje će na ručak ili večeru.

No, tu smo još uvijek u sferi onih koje gosti - preporučuju. 

Na samom dnu ljestvice, pak, nalazi se restoran Lana Korana, koji od 42 recenzije ima čak 22 najniže ocjene. Većinom se to odnosi na, prema mišljenju gostiju, izuzetno neprofesionalno i neljubazno osoblje. 

Izdvojeno


Reci što misliš!