GASTRO

U ODABRANOM DRUŠTVU

"Lovac na pizze" napravio svoju listu najboljih hrvatskih pizzerija, mjesto na njoj našla i ogulinska Antica

Ogulinskoj pizzeriji ipak je pronašao i jednu veliku zamjerku - ne primaju kartice.

Dragan Maloševac, Indexov Lovac na pizze, objavio je svoju listu najboljih hrvatskih pizzeria na kojoj je svoje mjesto našla i jedna iz Karlovačke županije. 

Ovaj specijalist hitne medicine u Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije u slobodno vrijeme putuje svijetom i isprobava pizze. Probao ih je otprilike milijun, upoznao vlasnike najboljih pizzerija i opsjednut je tajnama pripreme dobre pizze. Iako i sam ističe da su rang liste nezahvalan posao, a i da mnoge pizzerije pa ni gradove još nije ni posjetio, ipak se odvažio sastaviti listu 35 najboljih hrvatskih pizzerija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ni u Karlovcu prema dosad objavljenim tekstovima još nije bio, ali svratio je u ogulinsku Anticu i tamo mu se pizza toliko svidjela da je našla svoje mjesto na ovoj ljestvici. 

- Antica je definitivno jedna od najboljih hrvatskih pizzerija s pravom napoletanom. Uz odličnu napoletanu i jako korektne cijene, upravo su djelatnici glavni adut ove ogulinske pizzerije. Pizze su napoletanske, a tijesto priprema netko tko zna kako se to radi. Antica ima pravu napoletanu i izgledom, i teksturom, i okusom. Deblji prozračni rubovi puni šupljina i tanka i mekana sredina. Vrhunska napoletana, ističe Maloševac, koji se na kraju ipak i razočarao u jednoj stvari.

Antica, naime, ne prima kartice što je prema autoru neshvatljivo i praktički nedopustivo za bilo koji ozbiljan ugostiteljski objekt u 21. stoljeću. Možda je zato i mjesto relativno nisko - 27.

Inače, prema ovoj ljestvici, najbolja hrvatska pizzerija je Ruspante - u Otočcu!

(foto: Lovac na pizze)

Izdvojeno


Reci što misliš!