GASTRO

NOVI REKORD

Ekipa s Korduna u slovenskom Kamniku ispekla pljeskavicu za Guinnessovu knjigu rekorda! U promjeru ima više od dva metra, spravljena od 85 kg mesa

Ekipa s Korduna u slovenskom Kamniku ispekla pljeskavicu za Guinnessovu knjigu rekorda! U promjeru ima više od dva metra, spravljena od 85 kg mesa
Foto Kamnik.info

Grill majstori su je pekli na mega roštilju za koji je trebao biti pripremljen savršeni žar.

U slovenskom Kamniku, gradiću nedaleko Ljubljane prošlog je vikenda ispečena najveća pljeskavica na svijetu za Guinnessovu knjigu rekorda, a radi se o gigantu od 85 kilograma mesa i u promjeru većem od dva metra. 

Ispekli su ga vrijedni pečenjari iz restorana Leskovački žar Kordun koji vuku korijene iz ovih krajeva, pa su u cijeloj priči obaranja rekorda sudjelovali i članovi o SKD Prosvjeta iz podoodbora Vojnić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz pomoć svojih zemljaka, u obaranje rekorda se upustio vlasnik restorana Mladen Bućan, dok su cijelo događanje, vrlo zapaženo u slovenskom gradiću i šire pratili članovi SKD-a koji su folklornim nastupima pružali podršku ekipi u borbi za rekord.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU...


Pljeskavica za Guinnessov rekord je pred pečenje bila teška 85 kilograma, te je imala čak 225 centimetara u promjeru dok je debljina bila 3,7 centimetra. Grill majstori su je pekli na mega roštilju za koji je trebao biti pripremljen savršeni žar. Kad je bila pečena, imala je 210 centimetara što je bilo dovoljno za svjetski rekord. Po pisanju portala Kamnik.info, time je oboren prošlogodišnji rekord ekipe jednog restorana iz Leskovca u Srbiji koji su na poznatoj leskovačkoj roštiljadi spekli pljeskavicu u promjeru 175 centimetara. 

U vojnićkom podoodboru Prosvjete sretni su što su svojim nastupima mogli uveličati ovaj događaj, pa nam kažu da često nastupaju po Hrvatskoj ali i inozemstvu. Bila im je, dodaju, "izuzetna čast poslati mlade Kordunaše u kordunaškim nošnjama da izvedu igre svog kraja i podrže Kordunaša u obaranju svjetskog rekorda".

@gastrotrazilica Ovo je najveća pljeskavica na svijetu!!! �Leskovački žar Kordun, Perovo 27, Kamnik, Slovenija ✨Restoran Leskovački žar Kordun nalazi se uz glavnu cestu na ulazu u Kamnik, nedaleko Ljubljane u Sloveniji. U svojoj ponudi imaju leskovački roštilj, pečenje koje se svaki dan peče na otvorenom u malom kamiončiću preko puta samog restorana te razne druge mesne specijalitete s juga Srbije. Ove godine ekipa je pokušala oboriti leskovački rekord iz 2023. te napraviti najveću pljeskavicu na svijetu! #gastrotrazilica #leskovackirostilj #najvecapljeskavica #guinnessworldrecords #restorani #hrana #rostilj #leskovackizarkordun #kamnik #slovenija #leskovac #foodguide #gdjejesti #fyp #fypage #foryou ♬ original sound - Gastro tražilica

Izdvojeno


Reci što misliš!