Ovo mora biti dobro! Uskoro Tjedan autohtonih jela u restoranu TUŠ-a, učenici pripremaju tradicionalna jela Karlovačke županije
Sir s vrhnjem, grah i kaša sa suhim mesom, štrudle, sarma, prežgana juha, piletina s mlincima, štrukli na juhu, pohani šaran s kukuruznim brašnom, kuglof, buhtle, bazlamača…
Čvarak kao od zlata - kila ide i do 410 kn! 'Radije ću uzeti šniclu, što je previše - previše je!
Nekada hrana za sirotinju, a danas su skuplji i od drniškog pršuta. I ne - nije to samo zbog inflacije, ima toga i da su svinje sve mršavije, špeka je sve manje: Imale su špek od 2-3 prsta, sad niti jedan...'
FOTO, VIDEO U Radićevoj se dimilo, šarani na rašljama su ponovo bili tražena roba! Gastro report iz restorana Trgovačko - ugostiteljske škole
O tajnama ove delicije razgovarali smo s Igorom Frketićem, chefom i strukovnim učiteljem kuharstva u Trgovačko - ugostiteljskoj školi.
Vraća se šaran na rašljama! U dvorištu Trgovačko - ugostiteljske škole u petak će se ponovo spravljati ova delicija
Svi dragi gosti koji nisu uspjeli probati ovu riblju poslasticu, a i oni koji opet žele fino jesti, imaju tu priliku u petak, 28. listopada, i to u dva termina, rekao je za KAportal ravnatelj Damir Pleša.
Nova ukusna gastro akcija - u 12 karlovačkih restorana, bistroa i slastičarnica nude se slatka i slana jela od kestena
Šaran u rašljama u ponudi u Radićevoj! U petak će se peći u dvorištu TUŠ-a, u ponudi od 10 do 12 sati
Tu dobro poznatu poslasticu za sve ljubitelje ribe moći ćete isprobati na terasi školskoga praktikuma "Pod starimi krovovi", u vremenu od 10:00 do 12:00.
I ovi Dani piva prošli bez glavne delicije - šarana u rašljama! No Restoran Muljava ima dobre vijesti
- Dođite u zelenu i inspirativnu oazu u srcu Petrove gore, u Lovački dom Muljava jer od 5. do 11. rujna organiziramo Dane Muljave i za vas, vaše obitelji, prijatelje, poslovne partnere i suradnike pečemo šarana na rašljama, javljaju nam.
Gastro kritika Gastro kutka: Pleter je trebao Dane piva dići na višu razinu a opako je podbacio - pod njihovim šatorom bilo je i razbijanja
"Rafalni tresak odzvonio je šatorom, pogubljeno osoblje krenulo je čistiti krhotine, a čovjek je nestao u noći"
Tri porcije krumpirića s kečapom platili nevjerojatnih 167 kuna! Ne, taj restoran (još) nema Michelinovu zvjezdicu, nalazi se u Josipdolu
Jedna porcija krumpira košta 30,14 kuna, a umak od rajčice, odnosno kečap za jednu porciju je samo četiri i pol kune "jeftiniji". Košta nevjerojatnih 25,62 kune.
Mate Janković dobio račun za plin od 97 tisuća kuna: 'Mislio sam da je greška…'
Kakve bi promete restoran trebao raditi da bi mogao plaćati plinske račune od stotinjak tisuća kuna?
Nova gastro ponuda za domaće i za goste - karlovački restorani i slastičarnice nude slastice ali i slana jela od jagoda
Nakon ribljih specijaliteta na red su došle jagode, a na jesen - jela od piva.
Gdje se dobro jede i pije u Karlovačkoj županiji? Mnogi to već odavno znaju, no novi projekt TZ ove tajne otkriva i onima koji nam tek trebaju doći
- Obišao sam više od petsto restorana, jedem i pijem po kućama i imam sreće da radim to što volim i pokušavam ljudima prezentirati, odnosno preporučiti što valja, rekao je popularni Ribafish.
Gdje se u Karlovcu najbolje jede? Provjerili smo kako su na stranici Restaurant Guru ocijenjeni karlovački restorani - tri restorana na slovo K drže vodeće pozicije!
U Top 10 su još redom: M90, Restoran Mandić, konoba Črni kos, Kvaka, Lovački rog, Palma i Vami.
Restoran u koji morate svratiti: Nije što su im jela fina i porcije obilne - već zbog tajne koju smo razotkrili, iako nam ju je vlasnik prešutio
Najluđu recenziju dobili su od jedne gospođe: "Da sam kojim slučajem krava, ja bih najradije završila kod vas, u vašim burgerima! Ne bi mi bilo žao!”
Koliko će nas koštati odojak ove blagdanske sezone? 'Teško da ćete naći hrvatski, u Europi je jeftino da ne može jeftinije'
Mesa na policama neće nedostajati. Samo je pitanje kojega i po kojim cijenama
Gastro ponuda iz Like stiže na karlovački Advent - Bistro La Ursula iz Mrzlin Grada imat će svoju kućicu sa specijalitetima
Za svaki prodani proizvod, La Ursula donira 1 kunun karlovačkoj udruzi za djecu oboljelu od malignih bolesti "Jak kao Jakov", rekao je Božić uz poziv.
Pomama za čvarcima: Za njih čuli i gosti s Kariba, a naučili su nas kako se na njihovom jeziku izgovara ova poznata delicija
Čvarak je svake godine sve skuplji zbog masovne proizvodnje i uvoza mesa
Počeli 2. Dani okusa hrvatske tradicije - posebnu ponudu ima i restoran hotela Korana Srakovčić iz Karlovca
Svi restorani do 28. studenog nude i posebne ukusne menije s domaćim namirnicama.