Kafić “Dobra kob” na tržnici prvi je karlovački sa svojim zanatskim pivom – kakvo je, najbolje da prosudite sami

Kafić “Dobra kob” na karlovačkoj gradskoj tržnici od danas ima i
svoje točeno pivo, zanatsko, napravljeno od ruke vlasnika Ivana
Milašina. On je najavio i otvaranje prve karlovačke craft
pivovare “Podrum”, pa su se mnogi razočarali što pivovaru nisu
vidjeli, ali ipak za utjehu je tu bila poneka čaša piva “Kob”
besplatna za sve, a kako ju je prigodno nazvao majstor pivar.

Degustacija ovakvog tekućeg uratka očekivano je izazvala veliki
interes stalnih gostiju, prolaznika, novinara, ali i ljubitelja
piva koji ne propuštaju priliku da među prvima probaju nešto što
do sada nije bilo dostupno na tržištu.

Pivo “Kob” je njegov kuhar svrstao u vrstu “ale”, pivo je
nefiltrirano i nepasterizirano što je i uobičajeno za “homebrew”
piva, no izrazitije mutno, s 4,5 posto alkohola. U svakom
slučaju, hrabar pokušaj, a 12 kuna za pola litre točenog trebalo
bi zadovoljiti manje zahtjevnu pivsku publiku, ali nikako one
pivske sladokusce koji od čaše “tekućeg kruha” ipak traže nešto
više, i spremni su za to više platiti.

Ponosni vlasnik prve karlovačke pivnice koja toči vlastito pivo
kaže da je s kuhanjem počeo iz znatiželje, pa čak i sam iz ječma
pokušavao dobiti pivski slad. Na koncu se ipak odlučio za onaj iz
Nove Gradiške, te započeo kuhati ture od po 80 litara piva.
Pretače ga u bačve – kegove, te je ono nakon tjedan dana
fermentacije već spremno za točenje u kafiću.

Bilo kako bilo,  sve na svijetu ima svoju publiku pa tako će
imati i “Kob”. Hoće li se točiti u hektolitrima treba tek
vidjeti. Sigurno ne u prvoj fazi, jer su količine zasad relativno
male, a kakav će biti interes pokazat će vrijeme.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest