Vlasnice kultnog karlovačkog Restorana Kvaka na rijeci Kupi na Dubovcu, Renata i Tatjana, ugostile su Nikolu Božića, vlasnika poznatog Restorana Đurina Hiža, ali i vlasnika mobilnog street food koncepta Reshetka International.
Restoran Đurina Hiža iz Varaždinskih Toplica je
jedan od pet najboljih restorana u Hrvatskoj po stekovima i
burgerima. Master Chief Nikola Božić prezentirao
je u petak navečer gostima Kvake svoj nadaleko poznati i
nagrađivani burger i steak.
Naravno da nam recept nije u potpunosti otkrio već je samo kazao
kako se radi o odležanom mesu, raguu od dviju vrsta divljih
šumskih gljiva, namazom od poriluka i mirelam … itd. Sve ostalo
je tajna Master Chief Božića pred kojim je još mnogo prezentacija
a nakon Karlovca odlaze u Široki Brijeg.
Naime, Nikola i njegov tim nastupaju na raznim gastro
festivalima. Vratili su se nedavno iz Beograda gdje su branili
boje Hrvatske na prvom Beograd Burger Festivalu gdje su osvojili
drugu nagradu žirija i treću nagradu publike za svoj burger.
Prošle godine su bili pobjednici sličnog festivala u Zagrebu. Do
sada je Nikola Božić za svoje burgere osvojio već pet gastro
nagrada i to uglavnom na Zagreb Burger Festivalu, u vrlo oštroj
konkurenciji.
Šefice Restorana Kvaka u partnerstvu, Renata i
Tatjana, obećale su da će burgeri Đurine Hiže
odsad biti i u ponudi njihova restorana.
Na prepunoj terasi Restorana Kvaka gosti su tako mogli uživati u
slasnim delicijama ali i u odličnoj jazz, soul, funk i pop glazbi
u izvođenju “dvojca bez kormilara” sastava Nervous
Gentlemen iz Zagreba. Vinarija
Astorija iz talijanske pokrajine Valdobbiadene prosecco
predstavila se s ponudom prosecco, a susjedna tvrtka
Heineken s promotivnim cijenama piva.
Na kraju, ne možemo se oteti dojmu i zapitati zašto tako
zanimljiv i bogat program početkom vikenda koji privlači publiku
ne bi postao tradicija?