GASTRO / VIJESTI IZ LONCA

Jeste li se ikad zapitali je li pizza zdrava za doručak? Imamo odgovor...

Jeste li se ikad zapitali je li pizza zdrava za doručak? Imamo
odgovor...
foto ilustracija - Pixabay.com

Navodno je novo istraživanje pokazalo da je kriška pizze za doručak 'zdravija' od zdjelice žitarica! Da, dobro ste čuli! Život je dobio novo značenje, zar ne? Pa prije nego što počnete slaviti, zapitajte se i što nutricionisti imaju za reći o tome.

Prema Chelsey Amer pizza je puno uravnoteženija hrana nego žitarice koje veliki broj nas doručkuje. Nutricionistkinja je objasnila za The Daily Meal zašto ima više smisla jesti pizzu za doručak, a ne žitarice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Procijenila je broj kalorija prisutnih u oba obroka i rekla: "Možda ćete se iznenaditi kad saznate da prosječna kriška pizze i zdjelica žitarica s punomasnim mlijekom sadrže gotovo jednaku količinu kalorija. Međutim, pizza ima bolji proteinski 'udarac', zbog kojeg ćete se duže osjećati sitima i punima tijekom jutra."

Naglasila je da, iako ne podržava pizzu kao zdravu opciju za doručak, definitivno je bogatiji obrok od žitarica. Tvrdi da kriška pizze sadrži mnogo veću količinu proteina i manje šećera od zdjelice žitarice!

Naše tijelo razgrađuje šećere u glukozu mnogo brže od ostalih tvari, što znači da se prilično brzo apsorbiraju u krvotok. Zbog togase, energija dobivena od šećera, ne zadržava se dugo. Međutim, ako unosimo šećer s drugim prehrambenim sastojcima, poput proteina i vlakana, apsorpcija se usporava, zadržavajući energiju dulje vrijeme.

Životistil.rtl.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!