GASTRO / VIJESTI IZ LONCA

Tjedan restorana je odlična promocija gastro ponude, no DP u Zvečaju i dalje ga jedini prati - evo što smo probali s njihovog menija

Tjedan restorana je odlična promocija gastro ponude, no DP u
Zvečaju i dalje ga jedini prati - evo što smo probali s njihovog
menija
Restoran DP u Zvečaju

"Najukusniji tjedan u godini" ponovo je stigao u Zvečaj pored Duge Rese, s obzirom da je Restoran DP Mrežnička kuća jedini restoran u Karlovačkoj županiji koji sudjeluje u tradicionalnoj gastro manifestaciji Tjedan restorana. Traje od 5. listopada, a danas je zadnji dan, pa je i prigoda da se rezimira što se tu zapravo događalo.

Naime, nije baš jasno zašto niti jedan drugi restoran na širem karlovačkom području ne sudjeluje u ovoj jedinstvenoj promociji gastronomske scene u Hrvatskoj koja se održava dvaput godišnje. Naime, kako kažu organizatori, "restorani sudionici akcije izlaze u susret gostima putem posebne promotivne ponude. Koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te prilagođen hrvatskom tržištu".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jednostavan koncept

U Tjednu restorana svatko po pristupačnoj cijeni može uživati u gastro ponudi, a koncept je jednostavan. Na meniju su tri slijeda jela - predjelo, glavno jelo i desert, a svaki restoran odabire što će ponuditi. Putem web stranice može se pregledati kompletna ponuda pa tako vidjeti što se nudi u kojoj regiji, onoj u kojoj živite ili je posjećujete. Cijena je pristupačna u svim restoranima, 100 kuna za ručak, odnosno 100 ili 125 kuna za večeru. Pića se naravno naplaćuju posebno.

Ponuda DP-a ni ovog puta nije razočarala, a na promotivnom meniju nalaze se po tri jela u svakom slijedu. Svatko bira što želi.

Krem juha od putar tikve garnirana mesom rajčice, patlidžana i punozrnatim krutonima, čips od šarana s dipom od pečenih papričica i juneći rossbeef na podlozi od rukole s dresingom od dijona, meda i zrna slačice. Zvuči odlično a isto takvog je i okusa. Butternut tikva odlična je za juhe, a u ovoj jesenskoj varijanti DP-ovih kuhara dobila je svoj pravi smisao. Šaran u ovom obliku - kao hrskavi čips posebno je iznenađenje dok je kombinacija tanko rezanog rossbeefa uz slatki umak i gorkaste rukole pun pogodak.

Odlična hrana, pristupačne cijene

Jedno riblje i dva mesna glavna jela na DP-ovom su meniju u Tjednu restorana. Smuđ je paniran i pečen u brašnu s bučnim košticama. U ovoj varijanti riba je ipak trebala biti malo bolje začinjena, no pire od pastrnjaka i spiralizirano povrće na maslacu ipak su podigli cijelu priču. Drugo glavno jelo bilo je otkošteni punjeni kopun s dinstanim vrganjima u gnijezdu od meke palente, a treće svinjski file wellington sa zapečenim krumpirom.

S obzirom da je lungić sam po sebi, pa i u ovoj varijanti malo suh, možda bi kao prilog moglo ići nešto prikladnije od običnog pečenog krumpira narezanog na ploške. Punjeni kopun je sočan, pun, odlično nadovezan na umak i palentu, tako da je ovo jelo u DP-ovom izboru svakako za preporuku. Svakako treba napomenuti da je u ponudi i odličan kruh, pečen na način kakav se nekad pekao u svakom domu, u peći na drva. Kao i kod predjela i glavnog jela, na DP-ovom izboru u Tjednu restorana nudila su se tri deserta. Tart od jabuke s kremom od vanilije, sorbet od šumskog voća i torta od maka, tamne i bijele čokolade s kompotom od mandarine.

Sve u svemu, fenomenalan ručak ili večera po cijeni do 100, odnosno 125 kuna. Uloga Tjedna restorana svakako je značajna, kako u promociji samih restorana koji u njemu sudjeluju, tako i u njegovanju kulture dobre hrane. Zaista šteta što je DP jedini u Karlovačkoj županiji koji sudjeluje, no možemo se ponadati da će njegovim putem uskoro krenuti i ostali.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!