Male tajne najdražeg zagrebačkog jela - kako napraviti najbolji zagrebački odrezak?
Pravilna priprema zagrebačkog odreska uključuje izbor najsočnijih dijelova teletine, a može se spravljati i od svinjetine, piletine ili puretine. Specifičnost pravog zagrebačkog odreska prepoznaje se po punjenju sa šunkom i sirom. Sir mora biti topljiv, dok će se od šunki najbolje uklopiti PIK šunke s 2 posto masnoće - Šunka u ovitku ili Zlatna kuhana šunka i učiniti zagrebački odrezak pravom gurmanskom delicijom. Također, PIK šunke s 2 posto masnoće imaju smanjen udio soli i ne sadrže pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten ni soju pa su odličan odabir za one koji, uz dobar zalogaj, brinu i o zdravlju.
Stoga, sočni komad mesa napunjen šunkom i sirom, uvaljan u brašno, jaja i krušne mrvice pa ispečen do zlatno-žute boje pravi je nazivnik za zagrebački odrezak. Na je video recept, a u nastavku recept za spravljanje originalnog zagrebačkog odreska.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Zbog ovih radova na rekonstrukciji, pruga Zagreb GK – Rijeka bit će zatvorena za promet između kolodvora Jastrebarsko i Karlovac od 19. do 30. lipnja
-
-
Aplikaciju "Ask AI" smo pitali zašto je 29 šahtova na razdaljini od pedesetak metara.
Sastojci:
• 4 teleća odreska (veća)
• 4 kriške PIK šunke s 2 posto masnoće
• 4 kriške sira (gouda ili trapist)
• sol, papar
Za paniranje:
• brašno
• 2 jaja
• krušne mrvice
• ulje
Priprema:
- Odreske tucite preko prozirne plastične folije te ih nakon toga po želji popaprite i posolite.
- Zatim pripremite krišku PIK šunke s 2 posto masnoće i krišku sira, a pritom ih položite na polovicu odreska.
- Količina šunke i sira može se po želji i udvostručiti, no kod spravljanja poželjno je da prvo posložite šunku na odrezak te tek onda na nju krišku sira, a nakon toga odrezak preklopite i rub nježno pritisnite prstima.
- U brašno uvaljajte svaki odrezak pa nakon toga u razmućena jaja i u krušne mrvice.
- Sa svake strane na ulju pržite odreske po nekoliko minuta i to sve dok korica ne poprimi zlatnu boju.
- Poželjno je pržiti na laganoj vatri, a rub mesa možete pričvrstiti i čačkalicama.
- Gotove odreske poslužite uz tradicionalne priloge koje svi vole – rizi-bizi ili krumpir, a odreske pokapajte limunovim sokom.
- Po želji možete poslužiti i zelenu salatu.
KAportal.hr
Izdvojeno
-
Zbog ovih radova na rekonstrukciji, pruga Zagreb GK – Rijeka bit će zatvorena za promet između kolodvora Jastrebarsko i Karlovac od 19. do 30. lipnja
-
-
Aplikaciju "Ask AI" smo pitali zašto je 29 šahtova na razdaljini od pedesetak metara.
-
- U prometnoj nesreći vozač bicikla je teško ozlijeđen. Protiv 67-godišnjaka će biti podnesena kaznena prijava, kažu još u policiji.
Reci što misliš!