GASTRO / VIJESTI IZ LONCA

Rujan u srcu - turistička destinacija Zeleno srce Hrvatske predstavlja se ŠtrudlaFestom i Vikendom na Dubovcu

Rujan u srcu - turistička destinacija Zeleno srce Hrvatske
predstavlja se ŠtrudlaFestom i Vikendom na Dubovcu
DCIM100GOPRO

Turistička destinacija Zeleno srce Hrvatske, koju čine Karlovac, Ozalj i Ribnik, i ove godine predstavit će se zajedničkom manifestacijom "Rujan u srcu", koja obuhvaća dva središnja događanja - ŠtrudlaFest u Jaškovu 4. rujna te Vikend na Dubovcu u Karlovcu, na Starom gradu Dubovcu, 10. i 11. rujna.

Ovu manifestaciju na press konferenciji u prostorijama Keramike Nove predstavili su Nikolina Lisac iz Turističke zajednice grada Karlovca, Lidija Žganjer Gržetić, koordinatorica tima Štrudla za Guinessa i voditeljica tima "Vino i gastronomija" destinacije Zeleno srce Hrvatske, gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić i predsjednik Gradskog vijeća Karlovca Damir Mandić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

ŠtrudlaFest od jučer najavljuje i posebna gastro akcija u 13 restorana Karlovačke županije, u kojima će se sve do 4. rujna moći kušati štrudle s najrazličitijim okusima i punjenjima. Štrudle će se moći kušati u restoranima u Karlovcu (Feniks, Panorama, Kristal, Lovački rog i hotel Korana Srakovčić), Ogulinu (hotel Frankopan), Josipdolu (Gradina i hotel Josipdol), Grabovcu (ATG Turist), Jaškovu (Žganjer), Donjem Zvečaj (DP), Lešću na Dobri (Toplice Lešće) te Vojniću, odnosno na Petrovoj gori (Lovački dom Muljava).

Sam ŠtrudlaFest nastavak je prošlogodišnjeg obaranja svjetskog rekorda u najvećoj štrudli, eno-gastro manifestacija kojoj je cilj brendiranje gastronomije Karlovačke županije, očuvanje i populariziranje tradicionalne gastronomije i proizvoda karlovačkih gospodarstvenika i OPG-a (obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava) koji će svoje proizvode prodavati na štandovima u sklopu događanja (do 29.08. je prijavljeno 18 izlagača). Festivalom se želi pokazati da je „domaća štrudla IN“, a zamišljen je kao dan dobre atmosfere i slasnih okusa. Događanje je natjecateljskog karaktera i sadrži izbor najbolje profesionalne i amaterske štrudle prema izboru žirija kojeg čine najveći kuharski stručnjaci Hrvatske.

Cjelodnevni program započinje od 11 sati i bogat je sadržajima za sve uzraste: od gastro radionica za velike i male, degustacije, predavanja, izrade skulpture od slame, nagradnih igara opreko glazbenog programa benda Academico i KUD-a Draganić sve do izbora Najbolje hrvatske štrudle i najboljeg amaterskog tima. Valja istaknuti kako se za pobjednike i drugo i trećeplasirane pripremaju unikatne keramičke pobjedničke statue koje će izraditi Keramika Nova.

Manifestaciju podržavaju i svojim sudjelovanjem kroz ocjenjivanje štrudle u žiriju i radionicama dodatno naglašavaju njezinu vrijednost i potencijal: kuharska legenda Stevo Karapandža, priznati akademik kulinarstva Branko Ognjenović,  Filipa Sorko i Petra Egić - pobjednice RTL-ovog kulinarskog showa „3,2,1, kuhaj!“, Josip Abičić,  šef kuhinje najboljeg hrvatskog hotela s 5 zvjezdica - Hotela Milenij iz Opatije.

Tjedan dana kasnije Karlovčani će, osobito najmlađi, ali i oni svih generacija, moći uživati u "Vikendu na Dubovcu", koji će, kako je naglasio Damir Mandić, biti dodatni impuls razvoju ove lokacije nakon novih ulaganja, ali i skorašnjeg otvaranja ugostiteljskoj objekta. A, ta dva dana na Starom gradu sve će zaista vrvjeti događanjima - i u subotu i u nedjelju od 10 ujutro najmlađe očekuju mnogobrojne zanimljive i zabavne radionice i pripovjedaonice, kao i obilazak Starog grada u pratnji vodiča. U poslijepodnevnim satima održat će se i natjecanje u spravljanju fiš paprikaša u kojem će sudjelovati učenici Trgovačko-ugostiteljske škole Karlovac, a glazbom će posjetitelje animirati Bob Milan, dok u subotu u večernjim satima sve posjetitelje očekuje vatreni performans Magmatikke te nastup benda Self Proclaimed. U nedjelju, pak, za kraj manifestacije najmlađe očekuje "Malo dubovačko kino" uz projekcije sadržaja za djecu.

KAportal.hr

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!