Krenulo iz Jaškova: Čvarci ušli u ponudu restorana - sedam naših savjeta kako napraviti odličan čvarak
Nekada su bili hrana za puko preživljavanje najsiromašnijih slojeva društva, a s vremenom su se premetnuli u vrhunske delicije. Zapravo, oni su to oduvijek i bili, samo što se tajna o tome dugo nije probila iz dvorišta u kojima se godinama održala tradicija kolinja.
A nakon što jest, priliku za zaradom brzo su shvatili u trgovačkim centrima, pa su ih brže-bolje poslagali na svoje police. Dobra potražnja im ja jamčila i održanje visoke cijene od čak 130 kuna za kilogram. Zaštitni znak Restorana Žganjer jest domaća hrana pripremljena na drugi, posebniji način. Čvarke su srećom, koliko se da zaključiti iz njihovih fotografija, ostavili izvorno domaćima, onakvima kakvi i trebaju biti. Ukoliko želite baš takve, domaće čvarke, evo i naših nekoliko savjeta:
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
Capan dodaje da treba "zajedno učiniti promjenu i uhvatiti korak sa EU po pitanju ljudskih prava i vidljivosti LGBTIQ+ osoba." Skup će početi u 15 sati.
-
- Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 27-godišnjak počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, navodi se u izvješću.
-
- Rješenje bi bilo da se kontrola mikročipova odradi temeljito i kako je zakonski određen, u zadnjih pet godina je bilo dovoljno vremena da se to napravi, rekla je Matan.
1. Pravite ih od domaće svinje.
2. Masno tkivo režite na kocka od oko 2,5 cm, ako su prevelike, neće se dobro istopiti, ako su malene, dobit ćete prah. 3. Pazite da se prije topljenja ne nađe crvenog mesnog tkiva ili kože, jer će ti dijelovi biti pretvrdi. 4. Prilikom topljenja ih miješajte stalno, naročito u prvih pola sata. 5. Prije početka topljenja dodajte mlijeko, na 5 kilograma dovoljno će biti oko pola litre. 6. Možete od njih spravljati razne pogačice, ali mi preporučamo da ih poslužite najjednostavnije - s domaćim kruhom i lukom 7. Oni su vrlo kalorični, na 100 grama sadrže čak 524 kcal, no ne brinite, sve je više stručnjaka koji zagovaraju zaokret prirodnom, pa se preporuča hrana iz domaćeg ugoja, kako neprskano voće i povrće, domaća jaja, sir, te tako i meso domaćih životinja s pašnjaka, ne iz tovilišta.
Dobar tek.
KAportal.hr
Izdvojeno
-
- Kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja da je 27-godišnjak počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, navodi se u izvješću.
-
- Rješenje bi bilo da se kontrola mikročipova odradi temeljito i kako je zakonski određen, u zadnjih pet godina je bilo dovoljno vremena da se to napravi, rekla je Matan.
-
Koliko god bili nespretni prvi nogometni koraci, iznjedrili su legendu hrvatskog i jugoslavenskog nogometa.
-
Na njegov odnos su se radnici i prije žalili, osim domaćih i stranci, koji bi razočarani bili otpuštani ili su sami odlazili u druga poduzeća.
Reci što misliš!