GASTRO / VIJESTI IZ LONCA

Kafić "Dobra kob" na tržnici prvi je karlovački sa svojim zanatskim pivom - kakvo je, najbolje da prosudite sami

Kafić

Kafić "Dobra kob" na karlovačkoj gradskoj tržnici od danas ima i svoje točeno pivo, zanatsko, napravljeno od ruke vlasnika Ivana Milašina. On je najavio i otvaranje prve karlovačke craft pivovare "Podrum", pa su se mnogi razočarali što pivovaru nisu vidjeli, ali ipak za utjehu je tu bila poneka čaša piva "Kob" besplatna za sve, a kako ju je prigodno nazvao majstor pivar.

Degustacija ovakvog tekućeg uratka očekivano je izazvala veliki interes stalnih gostiju, prolaznika, novinara, ali i ljubitelja piva koji ne propuštaju priliku da među prvima probaju nešto što do sada nije bilo dostupno na tržištu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pivo "Kob" je njegov kuhar svrstao u vrstu "ale", pivo je nefiltrirano i nepasterizirano što je i uobičajeno za "homebrew" piva, no izrazitije mutno, s 4,5 posto alkohola. U svakom slučaju, hrabar pokušaj, a 12 kuna za pola litre točenog trebalo bi zadovoljiti manje zahtjevnu pivsku publiku, ali nikako one pivske sladokusce koji od čaše "tekućeg kruha" ipak traže nešto više, i spremni su za to više platiti.

Ponosni vlasnik prve karlovačke pivnice koja toči vlastito pivo kaže da je s kuhanjem počeo iz znatiželje, pa čak i sam iz ječma pokušavao dobiti pivski slad. Na koncu se ipak odlučio za onaj iz Nove Gradiške, te započeo kuhati ture od po 80 litara piva. Pretače ga u bačve - kegove, te je ono nakon tjedan dana fermentacije već spremno za točenje u kafiću.

Bilo kako bilo,  sve na svijetu ima svoju publiku pa tako će imati i "Kob". Hoće li se točiti u hektolitrima treba tek vidjeti. Sigurno ne u prvoj fazi, jer su količine zasad relativno male, a kakav će biti interes pokazat će vrijeme.

KAportal.hr

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!