GASTRO / VIJESTI IZ LONCA

Gastronomska ponuda Splitsko-dalmatinske županije za vikend na ŠRC-u, probajte i deliciju soparnik

Gastronomska ponuda Splitsko-dalmatinske županije za vikend na
ŠRC-u, probajte i deliciju soparnik

I ove subote i nedjelje oni koji uživaju u dobrom zalogaju doći će na svoje na ŠRC-u Korana, odnosno na prezentacijskom prostoru "Trga susreta". Nakon što su prošli vikend svoje specijalitete predstavili gosti iz Makedonije, ovog vikenda svoju bogatu gastronomsku ponudu predstavlja Splitsko-dalmatinska županija. Oba dana od 16 do 17 sati posjetitelji će imati prigodu i besplatno degustirati raznovrsne proizvode.

Posebnu zanimljivost svakako predstavlja soparnik, delicija iz Poljičke republike, koju predstavlja udruga Poljički soparnik - riječ je o piti od blitve, specijalitetu iz dalmatinskih Poljica, koji datira još iz vremena Turaka. U osnovi, to je vrlo jednostavno jelo, a sastoji se od malo blitve, mladog luka i peršina, između dva sloja najjednostavnijeg tijesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predstavljaju se i Delicije Marović - pršuti i mesne prerađevine, Vina Plančić Hvar, Pušnica Bek - dimljeni morski proizvodi, Dujmex - imotska torta, Olynthia – maslinova ulja otok Šolta, Vinarija Senjković – vrhunska vina otok Brač te Dalmatinske kućice Kaštela - izrada autohtonih dalmatinskih kućica.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!