NOVO U EDISONU

“Mjesec indijskog filma i kulture” u karlovačkom kinu Edison! Projekcije, predavanja i radionice – ima i besplatnih sadržaja

Uronimo u bogatstvo indijske kulture i upoznajmo se s ovom fascinantnom zemljom i njenom kinematografijom.

Kino Edison svojim sadržajima nastavlja uspješno obogaćivati kulturnu ponudu grada Karlovca, a ovaj put fokus ćemo staviti na “Mjesec indijskog filma i kulture”.

Uz vrlo kvalitetan i zanimljiv filmski program, brojne organizirane stručne skupove i različite kulturne događaje, ustanova je od otvorenja uspostavila dobre odnose s brojnim veleposlanstvima koja imaju urede u Republici Hrvatskoj. Cilj uspostave ovakvih odnosa je želja da se Karlovčanima i svim zaljubljenicima u kulture država s različitih krajeva svijeta omogući direktni kontakt s njima i upoznavanje istih, a sve je to za posjetitelje – besplatno.

Ovakvi ciklusi izmjenjivat će se mjesečno tijekom većeg dijela godine, a osim zanimljivih filmova, nudit će i različita predavanja, izložbe i radionice na kojima će posjetitelji imati priliku aktivno sudjelovati i detaljno učiti o običajima i tradiciji drugih zemalja.

Prvi ciklus posvećen je Indiji koju će u utorak, 6. veljače u 14:00 osobno otvoriti indijski veleposlanik Nj. E. Raj Kumar Srivastava, nakon čega će biti prikazana indijska uspješnica film “Stanley Ka Dabba”. Svi posjetitelji su dobrodošli da besplatno sudjeluju na otvorenju i projekciji, a potrebno je samo preuzeti besplatne ulaznice na blagajni kina.

Tijekom ostatka mjeseca, svaki utorak bit će prikazan po jedan indijski film. Dana 13. veljače bit će prikazan film “Kahaani”, 20. veljače “Queen”, a 27. veljače “Manjhi: The Mountain Man”. Prije projekcija organizirat će se predavanja i radionice, a više o njima Kino Edison će iz tjedna u tjedan objavljivati informacije na ulazu u zgradu kina te na mrežnoj stranici i društvenim mrežama.

Od ostalih sadržaja u narednim tjednima izdvajamo rođendan Kina Edison koji će se simbolično proslaviti 14. veljače, a prava proslava uslijedit će prve sljedeće subote – 17. veljače. Također, svaki četvrtak u veljači bit će prikazan po jedan dokumentarni film, a posljednji dokumentarac u mjesecu je vrlo zanimljiv film “Djeca tranzicije” pokojnog redatelja Matije Vukšića uz besplatan ulaz, nakon kojeg će se održati panel kojeg će voditi gosp. Robert Zuber.

Već u prvoj godini svog rada Edison je preuzeo domaćinstvo važnih nacionalnih događaja poput “Škole medijske kulture Dr. Ante Peterlić” i “Dana hrvatskog filma” koji su se tradicionalno održavali u drugim hrvatskim gradovima te su na rasporedu u drugom dijelu godine. Edison također postaje autor novog festivala međunarodnog karaktera – “3, 2, 1… Akcija!” – festivala filmskog kaskaderstva, jedinstvenog u Europi, planiranog za kraj proljeća.

Osim redovnih kino projekcija, obzirom na veliki broj događaja u kojima ćemo moći uživati u Kinu Edison, započnimo najprije s onim što će nas uveseljavati u narednim danima. Uronimo u bogatstvo indijske kulture i upoznajmo se s ovom fascinantnom zemljom i njenom kinematografijom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest