TJEDAN PONOSA

Drugi karlovački Pride bit će održan u subotu 8. lipnja! Najavljena povorka i brojna događanja za sve bez obzira na spolnu orijentaciju i rodni identitet

foto arhiva Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Novost ove godine također je i neformalni Pride tjedan u Karlovcu.

Drug karlovački Pride bit će održan 8. lipnja, a kako je najavio organizator Marko Capan, mogu se očekivati brojne novosti u odnosu na prošlu godinu.

– Ove godine će nakon okupljanja u sklopu Pride-a po prvi put biti održana i šarena povorka ponosa u centru grada. Novost ove godine također je i neformalni Pride tjedan u Karlovcu. Tako će u tjednu prije samog Pride-a, Karlovčani/ke moći posjetiti razne društveno – kulturne sadržaje, zahvaljujući pojedinim ustanovama, udrugama i inicijativama koje će u znak podrške Pride-a vlastitim sadržajem doprinijeti društvenom razvoju našeg grada, navodi se u priopćenju.

Donosimo i program cijelog Pride-a, kao i sadržaj neformalnog tjedna ponosa. Organizatori napominju da je podjednako predviđen za sve naše sugrađane, bez obzira na spolnu orijentaciju i rodni identitet, tako da pozivaju sve da poprate zanimljive radionice i projekcije filmova:

31.05. 16:00 Radionica izrade transparenata (Udruga DrONe, u CZM-u)

03.06. 20:00 Film “Ja bi’ da to imam doma” (Udruga K-Zona i inicijativa Karlovac Pride, u Društvenom centru Prostorija)

05.06. 18:00 Film “Stranci” / “All of Us Strangers” (Kino Edison)

07.06. 17:00 Radionica bubnjanja (bubnjarski kolektiv FTF, na Koranskoj šetnici)

– Detaljnije informacije o događajima i sadržajima možete pronaći na FB i IG stranicama Karlovac Pride-a te na stranicama samih udruga, inicijativa i Kina Edison. Ove godine nas također očekuje i bogatiji zabavni program na Karlovac Pride-u, a o njemu nešto više u najavi samog događaja početkom lipnja, navodi se.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest