PIVO IZ KUĆNE RADINOSTI

Karlovački kućni pivari ponovo ostvarili zapažen uspjeh na Hrvatskom homebrew prvenstvu! Zlato dvojcu Kuštreba – Čalić, srebro dobilo Mostanjsko pivo

Na pivarskom natjecanju sudjelovalo je još Karlovčana koji ovog puta ipak nisu ušli među najbolje, no daleko od toga da njihove "craftice" nisu dobre u što su se već uvjerili mnogi kolege pivari koji su ih imali priliku probati.

Karlovački kućni pivari Igor Kuštreba i Marin Čalić kod pivskih znalaca poznati po već legendarnom “Koranskom udarniku” ponovo su zablistali na Hrvatskom homebrew prvenstvu, otvorenom natjecanju za one koji pivo rade u kućnoj radinosti za vlastite potrebe. 

Njihovo pivo saison i zanimljivog imena “Ason” osvojilo je zlatnu medalju u prilično jakoj konkurenciji onih koji su na natjecanje predali pivo u ovom belgijskom stilu koji je još odavno osvojio srca pivskih sladokusaca. Ovi im nije prva medalja na Hrvatskom homebrew prvenstvu, a kako stvari stoje ni zadnja. 

Kad smo pivara Kuštrebu pitali koja je tajna spravljanja dobrog piva, samo je kratko rekao “dok se pravi pivo, najvažnije je i da se dobro vodi ljubav”. Sad na kakvu je i prema čemu ljubav mislio, možemo samo nagađati. 

Čalićevu izjavu “mirišiš kao vrela ljubičica” upućenu valjda partneru, uzet ćemo s rezervom. 

Kuštreba i Čalić, međutim, nisu jedini Karlovčani koji su imali zapažen uspjeh na ovom pivarskom natjecanju na kojem su osim hrvatskih majstora sudjelovali i brojni pivari iz drugih zemalja Europe. 

Marko Košturić, samozatajni pivar iz karlovačkog Mostanja osvojio je dva srebra. Drugo mjesto u pripadajućim kategorijama zaslužio je njegov Czech Dark Lager naziva “Mostanjsko pivo”, ali i Irish Extra Stour imena – “Pischchetke”.

Na pivarskom natjecanju sudjelovalo je još Karlovčana koji ovog puta ipak nisu ušli među najbolje, no daleko od toga da njihove “craftice” nisu dobre u što su se već uvjerili mnogi kolege pivari koji su ih imali priliku probati. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest