PREMIJERA

Premijera nove plesne predstave Karlovačke plesne reprezentacije “Tesla projekt” oduševila prepuni Zorin dom

U Gradskom kazalištu Zorin dom sinoć je premijerno izvedena nova plesna predstava Karlovačke plesne reprezentacije – “Tesla projekt”, simbolično baš na rođendan velikog znanstvenika o čijem životu i radu ova predstava progovara.

Predstava je osmišljena kao vizualizacija Teslinih misli i ideja te prati njegov život od rane mladosti u Smiljanu i Karlovcu, preko Graza i Budimpešte do New Yorka… kojeg je osvijetlio.

Nova predstava Karlovačke plesne reprezentacije je multimedijalni doživljaj  gdje se kroz različite plesne stilove, igru svjetla i sjene, video i naraciju vizualiziraju koncepti poput bežičnog prijenosa energije, izmjenične struje i rotirajućih elektromagnetskih polja. Predstava završava u trenutku najveće slave i vrhunca Nikole Tesle kao istinskog heroja našeg vremena.

Kako su ulaznice razgrabljene danima prije premijere vrijedi napomenuti i kako je najavljeno da će na jesen biti još nekoliko izvedbi za sve one koji su predstavu propustili u prvom terminu. 

U režiji Gorana Koprenice i na koreografije Gorana Koprenice, Željke Matijević, Jasne Pribanić i Ivane Rumenović Novinić u predstavi plešu Katarina Banda, Petar Bijelić, Marko Gurović, Viktorija Gurović, Lucija Kocanjer, Goran Koprenica, Karlo Laić, Lucija Majetić, Željka Matijević, Petra Poturica, Jasna Pribanić i Ivana Rumenović Novinić. Za naraciju je zadužen Vanja Gvozdić, a ostali zaslužni za predstavu su:

Majstor svjetla: Robert Pavlić
Majstor tona: Bojan Blažević
Garderobijerka: Mirjana Špehar
Inspicijent: Mateo Trezner
Video: Dorian Dujlović, Viktorija Gurović, Pavle Kocanjer

(foto: Filip Granić)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest