GDJE I KAD?

Zahvaljujući karlovačkoj Platformi F12 17. veljače na hrvatskim ulicama, trgovima i parkovima opet će niknuti - kultura

Zahvaljujući karlovačkoj Platformi F12 17. veljače na hrvatskim
ulicama, trgovima i parkovima opet će niknuti - kultura

Karlovačka Platforma F12, nezavisna platforma za promociju i razmjenu umjetnosti, i ove godine, treći puta za redom, organizira diljem Hrvatske obilježavanje Svjetskog dana community arta, 17. veljače, pod nazivom "Art na cestu vol. 3".

Ideja je da tog dana svatko tko želi sudjelovati u akciji, uzme neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je potrebno naznačiti da je namjenjen za udomljavanje, dovoljno je na rad staviti natpis na papiru s tekstom „UDOMI ME“. Uz rad se može postaviti osobni kontakt, informacija, link od portfolia, facebook stranice i slično.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon postavljanja, rad se fotografira te se fotografije izloženih radova individualno postavljaju u event gdje publika može popratiti lokacije i ciljano sudjelovati u akciji.

Obilježavanjem Svjetskog dana community arta u Hrvatskoj, F12 platforma želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici. U svom prvom izdanju akcija je okupila 23 autora koji su izložili oko 60 autorskih radova, dok je prošle godine ta brojka narasla na 135 radova izloženih u devet gradova.

Sudjelovati može bilo tko, bez obzira na akademsko obrazovanje, umjetnički status, lokaciju, vrijeme postavljanja, itd. Nije potrebno na bilo kakav način prijaviti sudjelovanje u akciji, svi zainteresirani autori su slobodni objaviti fotografije svoje intervencije i označiti lokaciju na kojoj je postavljena.

Cjelokupna akcija sprovodi se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radi kroz „pogon na dobru volju“.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!