GDJE I KAD?

Instalacija/izložba TV Wall - digital to analog, karlovačke udruge KA-MATRIX, postavljena i u Čakovcu

Instalacija/izložba TV Wall - digital to analog, karlovačke udruge
KA-MATRIX, postavljena i u Čakovcu
foto: Denis Mikšić

U Čakovcu je proteklog vikenda postavljena live glitch instalacija/izložba TV Wall - digital to analog, osmišljena u koprodukciji udruge KA-MATRIX i umjetničke organizacije Format C iz Zagreba, te gostujućih i lokalnih umjetnika i aktivista-voditelja DKC-a, DC Rojc iz Pule, Molekule iz Rijeke, Platforme za Društveni centar Čakovec i Saveza udruga KAoperativa (Karlovac), uz otvaranje prostora građanima za sudjelovanje.

Čakovec je treća postaja ove putujuće instalacije/izložbe, koja se sastoji od 30-ak CRT televizijskih uređaja na kojima program - sliku kreiraju autori i gledatelji koristeći "uradi sam" umjetničke elektroničke uređaje (Recur Boy, Solarizator, Ave Mod 2, dirty video mixer), analogne uređaje za emitiranje (VHS) i signale iz video kamera. Instalaciju je u Čakovcu postavljao Denis Mikšić, a kao i na prethodna dva gostovanja mladi glazbenik Roko Šikić napravio je zvučnu podlogu kroz analogne gitarske efekata i vintage pojačala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Instalacija će biti postavljena do 6. veljače u čakovečkom Društvenom centru Scheier.

Instalacija tematizira post-televizijsko doba u kome je publika usmjerena na mobilne telefonske uređaje i prijenosna računala dok televizijski uređaji, kao nekadašnje centralno sredstvo informiranja, edukacije i zabave odlaze u drugi plan. Sama instalacija je zanimljiva zbog više razloga: istovremenog korištenja odbačenih televizijskih uređaja koji već imaju dokumentarističko-kolekcionarsku vrijednost i memorabilija su "televizijske ere" u svojevrsnom ready-made pristupu, sirovina su za izradu umjetničke instalacije a uz umjetnički imaju i informativno - edukativni karakter o drugačijem korištenju i zbrinjavanju zastarjelih elektroničkih uređaja.Publika također ima mogućnost sudjelovanja od postavljanja, instaliranja, donošenje vlastitih uređaja, nosača zvuka i video radova do kreativnog korištenja instalacije i live glitch produkcije na modularnim uređajima

Instalacija je prvi puta predstavljena na radionicama u Karlovcu Free Art Glitch rezidenciju udruga KA-MATRIX i Format C unutar programa Nova kultura _ Hibridni grad.

Aktivnost TV Wall - digital to analog provodi se unutar ESF projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara čiji je nositelj Savez udruga Klubtura. Aktivnost provodi udruga KA-MATRIX u suradnji sa Savezom udruga Rojc iz Pule, Savezom udruga KAoperativa iz Karlovca, riječkim Savezom udruga Molekula i Platformom za društveni centar Čakovec.

Projekt "DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara" provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom - Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!