GDJE I KAD?

USPJEŠNA GODINA

Mala scena HD prošle godine odradila 64 koncerta i partyja te još 200-njak drugih događanja

Mala scena HD prošle godine odradila 64 koncerta i partyja te još 200-njak drugih događanja

Mala scena Hrvatskog doma posljednjih godina živi i ponovno se razvija kao prostor kreativnosti, kulture i društvenosti. Iako zgrada Hrvatskog doma već dugo čeka na uređenje i vraćanje u funkciju, prostor okuplja desetke mladih volontera, umjetnika, organizatora, glazbenika i brojnih drugih aktera s lokalne i domaće nezavisne kulturne i društvene scene.

U produkciji programa tijekom 2019. godine sudjelovalo je tridesetak organizatora, udruga i inicijativa s prostora čitave Hrvatske koji su proveli ukupno 246 aktivnosti koje su okupile gotovo 9000 posjetitelja. U svojstvu središnje podrške za razvoj nezavisne kulture u lokalnoj zajednici, Mala Scena Hrvatskog doma tijekom prošle godine ugostila je i podržala programe tridesetak organizatora koji su proveli 64 glazbena događanja (koncerti, DJ miksanja, večeri improvozacijske glazbe, jam sessioni, večeri elektroničke glazbe), 170 radionica (edukacije, rekreativne i kreativne radionice, DIY radionice, dramske radionice, plesne radionice), 4 javne tribine, 7 izložbenih programa, 2 Erasmus razmjene mladih, nekoliko glazbenih i video snimanja, 7 fokus grupa, održana su 3 festivalska programa (FUSE film Festival, Udar Groma, PARKiranje), 4 dnevna druženja na otvorenom i 247 proba glazbenih sastava.

Zanimljiv je i podatak kako od ukupnog broja korisnika prostora oko pet tisuća čine mladi, ispod 30 godina. Očekuje se da će se broj korisnika povećati uređenjem urbanog parka uz zgradu Hrvatskog doma, koji će kao dnevni boravak na otvorenom pružiti mogućnost za okupljanje šire zajednice i svakodnevno organiziranje događanja tijekom ljetnih mjeseci. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Malom scenom HD upravlja Savez udruga KAoperativa koja uz to samostalno ili u koprodukciji organizira događanja i brine o održavanju, opremanju i unapređenju cijelog prostora.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!