GDJE I KAD?

VRAĆA SE KULTURA

Nova izložba u Galeriji ZILIK - od subote se predstavlja zagrebački umjetnik Mihael Klanjčić

Nova izložba u Galeriji ZILIK - od subote se predstavlja zagrebački umjetnik Mihael Klanjčić

S ublažavanjem mjera polako se vraćaju i kulturne aktivnosti. Nakon onih institucionalnih i izložbe mladih karlovačkih umjetnika u Galeriji Vjekoslav Karas, udruga KA-MATRIX organizator je prve izložbe na planu nezavisne kulture.

U sklopu programa Nova kultura_Hibridni grad 020., izložbom "Objekti" karlovačkoj publici u Galeriji ZILIK predstavit će se mladi zagrebački umjetnik Mihael Klanjčić.

"What you see is what you get" definitivno nije izjava koju bismo mogli primijeniti na radove Mihaela Klanjčića, mladog umjetnika koji je u svom kratkom opusu dokazao kako odredišna točka njegovih stremljenja nisu površni poznavaoci umjetnosti. Nazivlje njegovih radova kao što su to «Achrome», IKB, Dedicated to M. ili «Malampija» pokazuje namjeru i smjer u kojem Mihael ide odajući počast umjetnicima čiji rad cijeni i tim činom jasno se pozicionirajući na ljestvici morala.

Radovi Mihaela Klanjčića tjeraju nas na razmišljanje, da se priupitamo; zašto baš ta folija, zašto baš ta intervencija, zašto baš taj stol, zašto baš ta odluka autora?

Otvorenje izložbe je u subotu 16. svibnja u 19 sati, a pogledati se može do 25.5. svakodnevno od 17.30 do 19.30 sati. S obzirom na COVID-19, posjetitelji će izložbu moći posjetiti pojedinačno, poštujući preporučene mjere o socijalnom distanciranju.

Izložbu organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 020. uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura Nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije i pomoć Dječjeg doma Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

Izdvojeno


Reci što misliš!