GDJE I KAD?

AUTORSKI PRVIJENAC

Bob Milan objavio prvu autorsku pjesmu u suradnji sa Zvonimirom Tonkovićem - "Lika prati me u stopu"

Bob Milan objavio prvu autorsku pjesmu u suradnji sa Zvonimirom Tonkovićem -

Nakon 22 godine bavljenja glazbom, karlovački glazbenik Bob Milan, mnogima poznat kao "human jukebox" zbog brojnih stvari koje ima repertoaru - po prvi puta se odlučio na objavljivanje jedne autorske stvari.

Riječ je o pjesmi "Lika prati me u stopu", inspiriranoj melodijom koju mu je poslao Zvonimir Tonković iz Otočca, nakon čega je Bob Milan glazbeno dopunio stvar i napisao tekst, a autor napominje kako treba svakako spomenuti i glazbeni utjecaj još jednog Otočanina, Darka Kranjčevića. 

Iako rođeni Karlovčanin, Bob Milan ističe da mu je obiteljska poveznica s Likom itekako jaka - mama mu je rođena u Ričicama pored Lovinca, a tata u Gospiću. Tako je i kao dječak svako ljeto umjesto na moru provodio u Lici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovo nije klasična pjesma o Lici i htio sam pokazati da se ne treba u svakoj pjesmi govoriti o ljutim bitkama, sokolovima, ne treba uvijek biti drama. Ima Lika i svoju tišinu, maglovita jutra, pucketanje vatre, otkucavanje sata, ljude koji poznaju svaki njen kutak jer su ga prešli pješke. Ljude koji, iako su tisućama milja daleko, pamte miris kadulje i bora, kaže Bob Milan. 

Pjesma je i snimljena u Lici, stotinjak metara od Gacke u domu Zvonimira Tonkovića, a za videospot je odabrano jednostavno, ali atraktivno rješenje - kolaž fotografija Like i Velebita, koje su slali brojni autori. Odaziv je bio ogroman, pristiglo je preko 500 fotografija, a zbog dužine pjesme uvršteno je "tek" njih pedesetak, ali koje također prenose smirujući lički ugođaj.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!