GDJE I KAD?

NISU STALI

Učenici Glazbene škole Karlovac kroz emisije "Koncert kod mene doma" pokazuju svoje glazbene vještine

Učenici Glazbene škole Karlovac kroz emisije

U Glazbenoj školi Karlovac je, kao i u drugim školama, pokrenuta nastava na daljinu i radi se putem Interneta. Sa željom da rezultati rada budu vidljivi svima, pokrenuta je redovita emisija "Koncert kod mene doma"

Emisiju možete pratiti na Youtube kanalu i Facebook stranici škole, a sve dosad održane emisije dostupne su OVDJE. Večeras u 19:30 možete popratiti i novi, deveti, koncert.

- Već smo imali osam uspješnih koncerata na kojima nastupaju naši učenici. Oni se snimaju kod kuće, zato se projekt zove "Koncert kod mene doma". A klavir nam je poklopljen folijom i čeka vremena kad će se ponovno moći svirati u našoj dvorani, istaknula je Snježana Mrljak, ravnateljica Glazbene škole, koja dodaje:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nastupilo je jako puno učenika, velik je odaziv, oni se veselo snimaju i vježbaju kod kuće, našli smo način kako prikazati ono što su naučili.

Dvadesetominutne emisije nastaju u produkciji poduzeća RADAR, što je nastavak kvalitetne suradnje s Glazbenom školom.

- Ovaj projekt je vrlo inovativan, stalno smišljamo nešto novo i u ovakvim okolnostima je trebalo osmisliti drugačiji program od onoga na što smo navikli ranije poput prijenosa uživo iz koncertne dvorane i sličnih stvari, priča Marko Pekić, direktor poduzeća RADAR.

Petnaestak je točaka po emisiji, tako da je već emitirano preko stotinu skladbi.

- Produkcijski je to vrlo interesantno jer snimke dolaze u svim mogućim formatima - snima se mobitelima, kamerama, tabletima..., kazao je Pekić i dodao da YouTubeova statistika pokazuje značajne oscilacije upravo na dane kad se premijerno prikazuje emisija, što je svakog ponedjeljka i četvrtka u 19:30 na kanalu Glazbene škole.

A nakon što kroz emisije "Koncerta kod mene doma" pogledaju koje to sve instrumente mogu naučiti svirati, ravnateljica Snježana Mrljak poziva i nove učenike da se predbilježe za upis na www.glazbena-ka.hr.

- Velika je navala! Kako su kod kuće roditelji i djeca, prate sve što radimo, kaže Mrljak dodajući da su se mnogi već prijavili pa treba požuriti dok još ima mjesta.

Na fotografiji: ekipa "Koncerta kod mene doma" - Erika Radusinović, Snježana Mrljak i Lana Bradač (Glazbena škola Karlovac), Iva Katušin i Marko Pekić (RADAR)

Izdvojeno


Reci što misliš!