GDJE I KAD?

NATJEČAJ ZA KREATIVNE

Do 1. lipnja primaju se filmići rađeni tehnikom stop animacije - najbolje očekuju i nagrade

Do 1. lipnja primaju se filmići rađeni tehnikom stop animacije - najbolje očekuju i nagrade

Savez udruga KAoperativa i Kinoklub Karlovac pokrenuli su kreativni izazov kojega možete raditi od kuće! Riječ je o Stop Motion Studio aplikaciji koja je besplatna na Google Play Storeu, a svi su pozvani da do 1. lipnja šalju svoje animacije na nagradni natječaj.

Korištenje korištenje ove aplikacije nije uvjet za sudjelovanje na natječaju, a u KAoperativi su i sami producirali mini video s uputama o samostalnoj produkciji filmova tehnikom stop animacije

VIDEO LINK

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Animirajte vlastite igračke, figurice ili se poigrajte plastelinom i sličnim materijalima: producirajte vlastite filmove tehnikom stop animacije i pošaljite na [email protected], sa predmetom “Stop motion Scena” (u mp4 formatu, a ukoliko se radi o većoj datoteci koristite WeTransfer ili slične servise za slanje datoteke), zaključno sa  1. 6. 2020. Prvom prilikom će za sve sudionike biti organizirano druženje i premijera filmova na Maloj sceni Hrvatskog doma!

Predstavnici Kinokluba Karlovac odabrat će i najbolje filmove među pristiglim prijavama - autori tri najbolja rada će kao simboličnu nagradu dobiti poklon pakete projekta “Hrvatski dom u Centru.” Vremenskih i tematskih ograničenja - nema!

TIPS AND TRICKS: 

- Mobitel kojega ćete koristiti za snimanje fiksirajte na površinu pik trakom ili koristite stalak za mobitel, ukoliko ga posjedujete. Mi smo izradili vlastiti DIY stalak od komada recikliranog drveta u kojem smo izbrusili utor nešto veći od širine mobitela. Budite kreativni i za set koristite stvari koje već imate kod kuće. Uz video, možete nam poslati i fotografiju svog malog filmskog seta!

- Prije slanja videozapisa na mail, skinite ga u mp4 formatu na svoj uređaj. Ako imate problema sa korištenjem aplikacije koju smo i mi koristili, kontaktirajte nas i dat ćemo sve od sebe da vam pomognemo u izvedbi.

- Za animiranje koristite igračke sa zglobovima ili mobilnim elementima, ili sami napravite figure ili elemente od papira, plastelina i drugih materijala!

 

Izdvojeno


Reci što misliš!