GDJE I KAD?

KONCERT U PAVILJONU

Karlovački komorni orkestar svira na otvaranju Glazbenog paviljona kod terapijske šetnice OB Karlovac

Karlovački komorni orkestar svira na otvaranju Glazbenog paviljona kod terapijske šetnice OB Karlovac

Karlovački komorni orkestar u suradnji s Općom bolnicom Karlovac ovog će četvrtka održati koncert u središnjem dijelu dvorišta karlovačke bolnice i svečano otvoriti Glazbeni paviljon na terapijskoj šetnici „Nikola Šebetić“.

Povodom nadolazećeg Dana državnosti i kao svojevrsna zahvala djelatnicima bolnice i Stožeru Civilne zaštite Karlovačke županije za borbu s epidemijom koronavirusa, karlovački glazbenici pod vodstvom maestra Vetona Marevcija izvest će neke od najpoznatijih glazbenih melodija. Koncert počinje u 19.30 sati, a moći će se pratiti i putem direktnog live stream linka.

Program će otvoriti Bachova orkestralna suita „Air“ i Vivaldijevo „Proljeće“, a uz ostala djela, orkestar će izvesti Mozartovu „Malu noćnu muziku“ i Bachov „Badinerie“. Koncert će moći pratiti i svi pacijenti bolnice, budući da pogled na Glazbeni paviljon imaju sve sobe. „Ovaj koncert naša je zahvala svim zdravstvenim djelatnicima za izniman rad, požrtvovnost i predanost u borbi s epidemijom koronavirusa“, ističe ravnatelj karlovačke bolnice doc. prim. dr. sc. Ervin Jančić, dr.med.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovački komorni orkestar trideset i tri godine djeluje u sklopu Glazbene škole Karlovac, a njegov repertoar uglavnom se sastoji od skladbi iz razdoblja bečke klasike i baroka uz povremena proširenja djelima romantike i suvremenih skladatelja. Nekoliko puta godišnje ovaj komorni orkestar postaje simfonijski, a posljednjih godina najveće uspjehe ostvaruje upravo pod ravnanjem Vetona Marevcija. Mladi karlovački dirigent iza sebe ima suradnje sa Zagrebačkom i Slovenskom filharmonijom, Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu, Simfonijskim orkestrom i zborom Hrvatske radiotelevizije, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i drugima.

Izdvojeno


Reci što misliš!