GDJE I KAD?

RAZGOVOR NAKON IZLOŽBE

U utorak na Maloj sceni Hrvatskog doma tribina o izgubljenoj/pronađenoj umjetnosti

U utorak na Maloj sceni Hrvatskog doma tribina o izgubljenoj/pronađenoj umjetnosti

U utorak, 28. srpnja, na Maloj sceni Hrvatskog doma održat će se tribina koja se nadovezuje na nedavnu izložbu u Galeriji ZILIK "Lost + Found Archive".

Tribinu u okviru ovogodišnjeg programa Nova kultura_Hibridni grad 020. organizira KA-MATRIX pod nazivom „Izgubljena/pronađena umjetnost: Razgovor s Anđelom Žapčić i Anamarijom Ami Podrebarac“. Početak je u 19 sati.

Tribina je zamišljena kao „follow-up“ rasprava o izložbi koja je svojevrsni umjetnički projekt stvaranja fizičke i virtualne zbirke predmeta koje su njihovi originalni vlasnici izgubili, a koji su potom pronađeni u javnom prostoru, kojim se propituje percepciju umjetnosti i kulturne predodžbe javnog prostora, vlasništva, gubitka/pronalaska, karakterizacija njihovih (nekadašnjih) vlasnika i vrijednosti materijalnih predmeta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U sklopu tribine s autoricom izložbe i aktivisticom Anđelom Žapčić te filozofkinjom i umjetnicom Anamarijom Ami Podrebarac raspravit će se njihovi utisci i mišljenja o izložbi. Propitat će se učinci i implikacije stvaranja i provođenja ovakve zbirke izgubljenih/pronađenih predmeta, pitanje uloge umjetnika i publike, pitanje arhiva kao forme i sadržaja, suvremenih umjetničkih trendova te mogućnosti razvoja zbirke nakon izložbe.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!