GDJE I KAD?

POD ZVJEZDANIM NEBOM

Riječno kino "zaplovilo" sinoć u Dugoj Resi, danas je u Slunju pa tri dana u Karlovcu

Riječno kino

Jubilarno 10. RIječno kino uz Karlovačko ipak je krenulo! Unatoč pandemiji koronavirusa ova lijepa manifestacija proslavit će svoju obljetnicu s točno 10 filmova u sedam gradova i općina Karlovačke županije.

Riječno kino uz Karlovačko "zaplovilo" je sinoć u Dugoj Resi, odnosno u tamošnjem amfiteatru, u organizaciji Kinokluba Karlovac i generalno pokroviteljstvom tvrtke HEINEKEN Hrvatska d.d. Dugorešani su mogli uživati uz film nagrađivanog izraelskog pisca i redatelja Nadava Lapida “Synonymes”, koji je ujedno i prošlogodišnji dobitnik Zlatnog medvjeda na Berlinaleu za najbolji film, kao i nagrade FIPRESCI koju dodjeljuje udruženje filmskih kritičara. 

Prije ove dugometražne ekscentrične i tragikomične priča o Izraelcu u Parizu, publika je mogla vidjeti i kratkometražni dokumentarni film “Urban” redateljice Nataše Vidaković. Zahvaljujući suradnji s Društvom hrvatskih redatelja prije svake projekcije publika će moći vidjeti jedan zanimljiv domaći dokumentarac. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon Duge Rese, program večeras seli u Slunj gdje će u 21 sat na koranskom kupalištu biti prikazana američka komedija “Jexi”, koja prikazuje što se dogodi kada umjetna inteligencija postane previše iskrena te kako nas patološka ovisnost o modernoj tehnologiji može udaljiti od življenja vlastitog života. 

Priča prati Phila koji ima ozbiljan problem s ovisnošću – naime, ovisan je o svom pametnom telefonu. Phil nema prijatelja, a nema ni curu, ali će mu se Facebook status vrlo brzo promijeniti kada je primoran svoj stari telefon zamijeniti novim modelom, koji ima neočekivane „napredne” funkcije. Jexi, nova digitalna asistentica, ubrzo postaje njegov “life coach. 

U Slunju će publika imati priliku pogledati i animirani glazbeno-društveni film nastao u produkciji Umjetničke akademije u Splitu, u distribuciji Bonobostudia. Riječ je o filmu “Iz dubine” redateljice Katrin Novaković.

Izdvojeno


Reci što misliš!