GDJE I KAD?

TRI DANA - ČETIRI FILMA

Riječno kino od danas do nedjelje u Karlovcu - na Foginovom besplatne projekcije četiri dobra filma

Riječno kino od danas do nedjelje u Karlovcu - na Foginovom besplatne projekcije četiri dobra filma

Nakon gostovanja u Dugoj Resi i Slunju, jubilarno izdanje Riječnog kina uz Karlovačko u organizaciji Kinokluba Karlovac i generalnog pokrovitelja HEINEKEN Hrvatska d.d. dolazi na lokaciju gdje je ova ljetna filmska priča i započela. Očekuju nas tri filmske večeri na Foginovom kupalištu u Karlovcu - i to s četiri filma.

Večeras u 21 sat bit će prikazana priča o četiri mlade žene u borbi za vlastiti životni put, bazirana na istoimenom romanu koja je osvojila 6 nominacija za Oscara - “Male žene”. Film “Male žene” ima već nekoliko filmskih verzija (Georgea Cukora iz 1933., Mervyna LeRoya snimljena 1949. te Gillian Armstrong iz 1994.), a posljednju verziju iz 2019. režirala je redateljica Greta Gerwig. 

Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee, moralnim stupom obitelji, dok je njihov otac otišao dati svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrijednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratit će ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječno kino ove godine ima potporu i Društva hrvatskih filmskih redatelja te se prije svake projekcije cjelovečernjeg filma prikazuje i jedan kratkometražni hrvatski film. U Karlovcu će uoči filma “Male žene” biti prikazana igrana drama “Goranova ulica” redatelja Matije Vukšića i produkcijske kuće Propeler film. 

Radnja filma prati djevojčicu Lanu koja na Veliku Gospu upoznaje dječaka iz obližnje ulice koji dane provodi gledajudi kroz prozor. Kroz zajedničku igru otkrit de se tajna zbog koje de Lana preispitati svoj odnos prema Bogu, životu i sebi. 

U subotu posjetitelje očekuje dvostruki program - u 21 h na programu je dugometražni dokumentarac "Tusta" o legendarnom pjevaču i frontmenu KUD Idijota uz gostovanje redatelja Andreja Korovljeva, a u ponoć slijedi krimi - horor "Zlatna rukavica"nastao prema istinitoj priči. Nedjeljna projekcija također je rezervirana za biografsku priču o još jednoj legendi, no ovog puta nogometnoj - Diegu Maradoni. 

Izdvojeno


Reci što misliš!