GDJE I KAD?

FILMSKI UŽITAK

Motovun u Karlovcu: Slavni filmski festival nakon otkazivanja putuje Hrvatskom, tri filma na Starom gradu

Motovun u Karlovcu: Slavni filmski festival nakon otkazivanja putuje Hrvatskom, tri filma na Starom gradu

Motovunski filmski festival ove je godine otkazan zbog pandemije koronavirusa, no ovaj popularni i mnogima najomiljeniji hrvatski filmski festival ipak će se održati i to kao putujući festival.

Sve je započelo jednom projekcijom u Motovunu, a nakon toga će filmove iz ovogodišnjeg selekcijskog izbora vidjeti publika diljem Hrvatske, a zahvaljujući tvrtki RADAR i mreži KINO.HR čak će tri filma moći vidjeti Karlovčani i to na Starom gradu Dubovcu.

Termini su od 10. do 12. kolovoza, a publika će svaki dan moći vidjeti i jedan kratkometražni film, također iz selekcije Motovunskog festivala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ponedjeljak 10. kolovoza program otvara film "Ajvar". Vida i Bane imućan su bračni par iz Srbije koji već dugo živi u Stockholmu. Posvećeni karijerama, nemaju djecu, a u Srbiju se vraćaju tek ljeti i praznicima. Vida vjeruje da Bane u Beogradu ima ljubavnicu, no tu sumnju čuva za sebe. Dolazi Uskrs i njih dvoje putuju u Srbiju kako bi proveli blagdan s obitelji. No ovaj put nešto je drukčije. Njihova pažljivo uigrana koreografija počinje se raspadati i zid šutnje napokon se ruši. Ajvar je priča o odlasku, životu u emigraciji i anatomiji jednoga kraja. I o teglici ajvara koja služi kao sidro između dvaju svjetova.

Prvoga dana publika će vidjeti i kratkometražni austrijski film "Život u procjepu".

U utorak 11. kolovoza središnji film večeri je iznimno cijenjeni argentinski film "Veličanstveni gubitnici" - godina je 2001. i Argentina je dosegla vrhunac financijske krize. Milijuni ljudi otjerani su u bankrot i očaj. Skupina susjeda odluči spojiti ušteđevinu i uložiti je u lokalni kooperativ kako bi oživjeli ekonomiju svog maloga grada. No samo dan nakon što polože novac u banku, argentinski bankarski sustav doživljava generalni kolaps i oni ostaju bez ičega. Kada otkriju da nije riječ o slučajnosti, već su postali žrtve prijevare, ova grupa mještana osmisli pakleni plan kako bi vratili ono što im pripada. Mračan, urnebesan i napet, Veličanstveni gubitnici pljačkaški je film s obratom i uzbudljiva priča o radničkoj solidarnosti i kolektivnoj osveti.

Kratkometražni za utorak je 10-minutni švicarski film "22:47 Linija 34". 

Napokon, u srijedu 12. kolovoza na rasporedu je film "Moj brat lovi dinosaure", koji je osvojio Nagradu mlade publike Europske filmske akademije. Jack je kao dijete bio uvjeren da je njegov brat Gio superjunak s posebnim moćima, baš kao u stripu. Sada, na pragu srednje škole, Jack zna da Gio zapravo ima Downov sindrom i pomalo ga se srami. Kada upozna Ariannu, svoju prvu ljubav, Gioovo nepredvidljivo ponašanje postaje mu sve veći teret. Zabrinut za svoj društveni status u novoj školi, odlučuje sakriti činjenicu da ima brata. 

Uz to, u srijedu možete vidjeti austrijski kratkometražni "Najbolji orkestar na svijetu". 

Sve to nije i kraj filmskog programa na Starom gradu Dubovcu, jer 13. kolovoza publika će moći uživati u kultnom klasiku "Paklena naranča", jednom od najslavnijih filmova svih vremena, a uoči njegove 50. obljetnice. Uz to će biti prikazan kratkometražni film Arka, pobjednik Festivala mediteranskog filma u Splitu.

Svi filmovi počinju u 21 sat.

Ulaznice su već u pretprodaji putem stranice KINO.HR, a vrijedi naglasiti da postoji i svojevrsna festivalska ulaznica. Naime, cijena pojedinog filma u pretprodaji je 25 kuna, ali možete kupiti i ulaznicu za sve četiri večeri po zaista izuzetno povoljnoj cijeni od 75 kuna. Kako su zbog mjera sigurnosti vezanih uz pandemiju koronavirusa mjesta ograničena - vrijedi zaista požuriti s kupnjom ulaznica!

Izdvojeno


Reci što misliš!