GDJE I KAD?

NOVA IZLOŽBA

U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici u četvrtak u 19 sati otvara se izložba radova akademske slikarice Karle Čurčinski

U Galeriji ZILIK u Radićevoj ulici u četvrtak u 19 sati otvara se izložba radova akademske slikarice Karle Čurčinski

U četvrtak u 19 sati u Galeriji ZILK u Radićevoj ulici otvara se samostalna izložba ‘Čekanje’ zagrebačke akademske umjetnice Karle Čurčinski.

Magistra grafike Karla Čurčinski ove godine je sudjelovala na Malom ZILIK-u te osmislila dvije radionice za djecu. Na jutarnjoj radionici pod nazivom “Moj svemir” koja je započela čitanjem kratkog ulomka iz knjige Carla Sagana ‘Pale blue dot’ (Plava točka u beskraju) i opisom svemira djeca su saznala da postoje planeti na kojima umjesto kiše padaju dijamanti, sumporna kiselina, staklo i željezo što ih je posebno fasciniralo. Na poslijepodnevnoj radionici pod nazivom “Novi dinosaurusi” djeca su trebala zamisliti kako bi dinosaurusi izgledali da danas hodaju Zemljom te su svoje interpretacije dinosaurusa izveli u tehnici kolaža na kartonu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Galeriji ZILIK, Karla Čurčinski predstavlja se sa 27 radova, koji variraju od bogato razrađenih s mnoštvom detalja, boja i primijenjenih tehnika (Džepno sunce, Jablan, Sanjala sam proljeće, Sparina) do krajnje minimalističkih koji djeluju poput haiku poezije u slici (Kada je moru hladno, Nisam mogla odoljeti, Tu sam na kratko). Radovi su najčešće izvedeni u kombiniranoj tehnici pri čemu autorica koristi kolaž, akvarel, ručni vez na platnu, olovku, marker, kredu, drvenu bojicu, ugljen i digitalni crtež. Publika će također moći vidjeti i jednu video animaciju iz ciklusa 'Čekanje'. 

Izložba ostaje otvorena do 1. listopada.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!