GDJE I KAD?

NOVI NATJEČAJ

Knjižnica za mlade pokrenula natječaj za najbolju priču mladih autora - priče se primaju do 18. listopada

Knjižnica za mlade pokrenula natječaj za najbolju priču mladih autora - priče se primaju do 18. listopada


Knjižnica za mlade pokreće natječaj za kratku priču za mlade do 30 godina. Na natječaju mogu sudjelovati autorice i autori iz Republike Hrvatske, a tema kratke priče je slobodna. Prihvaćaju se samo prethodno neobjavljene priče.

Natječaj je otvoren od 22. rujna do 18. listopada 2020. u 23:59. Radovi pristigli nakon navedenog roka neće biti razmatrani. Priče za natječaj šalju se isključivo u elektroničkom obliku na e-poštu: [email protected], a predmet je potrebno nasloviti „Tipka“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U jednom dokumentu mora se nalaziti priča označena šifrom, a u drugom dokumentu rješenje šifre i osobni podaci autora: ime i prezime, broj telefona/mobitela, datum rođenja. Rješenje zaporke ne smije biti pseudonim, priče napisane pod pseudonimom neće se prihvatiti. Radovi trebaju biti napisani na računalu i spremljeni u formatu .doc ili .docx (Calibri; veličina slova 12 točaka, prored 1,5). Priče trebaju biti duljine do pet kartica (ukupno 9000 znakova s razmacima).

Pristigle priče će ocijeniti prosudbena komisija u sastavu: Darko Lisac, novinar; Bojana Meandžija, spisateljica; Marija Skočibušić, pjesnikinja, odabrati tri najbolje te dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Prva nagrada iznosi 700 kn, druga 500 kn i treća 400 kn.
Priče će biti objavljene na mrežnima stranicama i društvenim profilima Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i Knjižnice za mlade. Autori/ce zadržavaju autorska prava te su i dalje vlasnici svojih radova.
Objava rezultata na mrežnim stranicama Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ i na društvenim profilima Knjižnice i Knjižnice za mlade bit će 28. 10. 2020.


 

Izdvojeno


Reci što misliš!