GDJE I KAD?

UNATOČ PANDEMIJI

Predstava "Na tragu" karlovačkog Zorin doma na velikom međunarodnom kazališnom festivalu - zbog korone bit će prikazana online

Predstava

U organizaciji Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjaluci se održava 19. izdanje međunarodnog kazališnog festivala za djecu "Banjaluka 2020". Među odabranim predstavama ove godine je i predstava "Na tragu" Gradskog kazališta Zorin dom, no karlovački kazalištarci ipak neće put Banjaluke, jer je zbog pandemije koronavirusa festival ove godine organiziran u specifičnom - online obliku.

Sve gostujuće predstave tako će biti prikazivane na platnu na Maloj sceni Dječijeg pozorišta RS, ali će i dalje biti u natjecateljskoj konkurenciji. O nagradama će odlučivati tročlani žiri koji čine Branka Rudman, dramaturg iz Zagreba, Vladan Đurković, direktor Pozorišta lutaka "Pinokio" iz Beograda, i Aleksandra Spasojević, glumica DP RS.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim predstave "Na tragu" na banjalučkom festivalu ove godine sudjeluju predstave iz Španjolske, Poljske, Češke, Slovenije, BiH, Bugarske i Srbije. Osim Zorin doma, Hrvatsku predstavlja i Gradsko kazalište lutaka Rijeka s predstavom "Flekavac". 

Predstavu "Na tragu" režirao je Peđa Gvozdić na tekst Petre Cicvarić, nedavno nagrađen na "Malom Maruliću". U predstavi igraju Petra Cicvarić, Vanja Gvozdić, Andro Damiš i Lovorka Trdin.

Izdvojeno


Reci što misliš!