GDJE I KAD?

ZA GLAZBENE SLADOKUSCE

Bend Trokut objavio prvi singl "Spinning Top", uskoro slijedi i album, a u sve je upetljano i dvoje Karlovčana!

Bend Trokut objavio prvi singl

"Spinning Top" premijerni je singl electronic jazz grupe Trokut kojim najavljuju svoj debitantski album "Shapeless". Karlovčanima je ovaj projekt i dodatno zanimljiv, jer su u cijeloj priči i dvoje Karlovčana.

Bend Trokut čine iskusni jazz glazbenici mlađe generacije – Jerko Jurin na bubnjevima, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Filip Pavić na električnoj gitari i Karlovčanin Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari. Izostanak norme i konvencije u glazbenom izričaju glavna je značajka ovog glazbenog kvarteta. Članovi Trokuta su svoja formalna glazbena obrazovanja sljubili s raznim suvremenim glazbenim pravcima, poput drum ‘n’ bassa, 2-stepa i downtempa, pritom kreirajući niz improvizacija interpolacijom jezika suvremenog jazza i jezika suvremene elektronske glazbe. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pulsirajuć, titrav i treperav najavni singl "Spinning Top" nošen je beatom drum ‘n’ bassa, elektronskim teksturama i melankoličnom melodijom, čime najavljuje konture i estetiku albuma prvijenca.

Trokut se nalazi negdje na granici eksperimentalne ambient/drone/glitch elektronike, jazza i alternativnog rocka, no iskustveno Trokut je više od zbroja svojih dijelova. Snažan singl otvara debitantski album "Shapeless", koji će pod izdavačkom kućom Rika Muzika izaći 29. listopada, a iza spomenute izdavačke kuće još je jedno karlovačko ime - Sara Al Hamad, koja već neko vrijeme živi i radi u Londonu, čime će i ova skupina vrsnih glazbenika zasigurno imati prigode i da se čuju u europskom a i svjetskom epicentru dobre glazbe.

Prvi singl možete poslušati OVDJE.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!