GDJE I KAD?

MLADI AKTIVISTI

U subotu na Sceni zanimljiv umjetnički performans, a u Urbanom parku nova izložba F12 i podjela biljaka

U subotu na Sceni zanimljiv umjetnički performans, a u Urbanom parku nova izložba F12 i podjela biljaka

I ove subote bit će zanimljivo u Urbanom parku i na Maloj sceni Hrvatskog doma. Riječ je o aktivističkom performansu u kojem sudjeluju pjesnikinja Anamarija Ami Podrebarac i glazbenik Martin Ladika, koji će izvesti poetsko-glazbeni performans, koji će se moći pratiti i uz online prijenos. Naime, jedini posjetitelji službeno će biti - biljke!

Nakon izvedbe volonteri inicijative će posjetiteljima podijeliti biljke, a svi su pozvani da donesu i vlastito sobno ili trajno bilje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz to, na Art Wallu Urbanog parka bit će postavljen i treći dio izložbe "F12 - Art u Park", u kojem sudjeluju brojni umjetnici iz više zemalja, a na kojem će, kao i uvijek u projektima kolektiva F12, svi izloženi radovi biti na poklon posjetiteljima i slučajnim prolaznicima. 

Performans "Glazba za biljke" komentar je na trenutno stanje u kulturnoj industriji i sadržaje bez prisustva publike. Zatvoreni prostori u okolnostima pandemije više ne predstavljaju prioritet, a kulturni sektor se bori s prilagođavanjem sadržaja online publici čime se gubi mogućnost povezivanja s korisnicima u kontekstu jedinstvenih formata izvedbenih prostora. U intimnom performansu s biljkama na mjestu publike, ova inicijativa skreće pažnju na neizvjesnu budućnost kulture i nezavisno-kulturnog sektora. 

Izdvojeno


Reci što misliš!