GDJE I KAD?

NA NOVOJ LOKACIJI

Nakon Urbanog parka, izložba radova Marka Hrčka preselila u Infoshop u Haulikovoj, otvorena do 16. studenog

Nakon Urbanog parka, izložba radova Marka Hrčka preselila u Infoshop u Haulikovoj, otvorena do 16. studenog


Nakon što su crteži Marka Hrčke predstavljeni na otvorenju izložbe u Urbanom parku, kao doprinos društveno-kulturnim programima Urbanog parka, izložba je preselila u prostor Male urbane zajednice / Infoshop (1. kat), gdje će biti izložena do ponedjeljka 16. studenog.

Izložba se može pogledati svakim radnim danom, s obaveznom prijavom i najavom dan ranije na [email protected], s obzirom na epidemiološke uvjete i mjere.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marko Hrčka (1981., Našice) je likovni umjetnik amater s bogatom biografijom likovnog stvaralaštva i aktivističkog djelovanja. Radovi, koji nastaju na različitim podlogama (od kartonskih pakiranja čajeva i riže, preko klasičnih papira, do preklopljenog pak papira) i različitim tehnikama (olovka, tuš, ugljen, pastele, kombinirane tehnike) ukazuju na različite izvore autorova stvaralaštva, područja djelovanja i inspiracije. Izložba pokriva širok spektar radova, od autoru jedinstvenih i često humorističnih radova koji su hommage stripovskoj umjetnosti (poput Hellboya ili Batmana na romobilu), studija karaktera ili anatomije, dinamičnih scene iz science ficion/fantasy svjetova, do (auto)portreta u duhu manirizma. Radove Marka Hrčke karakterizira ponajviše izrazita grafička preciznost, usredotočenost i cjelokupnost, izbalansiranost izvedbe i vrlo jasno promišljanje i uvažavanje medija koji koristi.

Program Moment kulture Infoshop Karlovac organizira KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj, a sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
 

Izdvojeno


Reci što misliš!