GDJE I KAD?

Europski dan art filma u nedjelju obilježava i KINO.hr - dobri filmovi za samo 10 kuna po ulaznici

Europski dan art filma u nedjelju obilježava i KINO.hr - dobri filmovi za samo 10 kuna po ulaznici

KINO.hr mreža se od ove godine priključuje velikoj obitelji kina diljem Europe koja obilježavaju 8. studeni - Europski dan art filma. Ideja ovog dana, uz slogan "Podrži svoje kino!" je da kina budu što vidljivija u svojim zajednicama.

U pandemijskim okolnostima, kada mnogo kina po Europi ne smije raditi pa će svoje programe donekle pokušati nadomjestiti online sadržajima, još je veći značaj podrške lokalnim kinima koja rade, uz poštivanje svih propisanih mjera i iz tjedna u tjedan prikazuju nove, ali i i kinotečne, naslove. Jer, pokazalo se da su upravo velike kino dvorane sigurna oaza u ovim vremenima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ne treba se bojati riječi "art" u nazivu, jer se ne radi o nekakvim teškim, nerazumljivim filmovima, već iznimno atraktivnim i kvalitetnim naslovima europske produkcije svih žanrova - ističe Marko Pekić ispred KINO.hr mreže. - Za ovu nedjelju izabrali smo četiri naslova za sve generacije - dodaje Pekić.

Tako će se na velikom ekranu naći dva prekrasna animirana filma sinkronizirana na hrvatski jezik - Phantom Boy (Plaški u 11:00, Vrbovsko u 16:00) i Nevjerojatna priča o divovskoj kruški (Vrbovsko u 17:30). Oba naslova oduševljavala su proteklih godina publiku na svjetskim festivalima, na redovnim kino projekcijama, ali i na organiziranim školskim posjetama kinima, a tako je bilo i kod nas. Na veliki ekran dugoreškog kina, pak, stiže najbolji film za mlade 2020. - Moj brat lovi dinosaure (17:00). Bio je u službenoj selekciji ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, a tom prilikom ga je i karlovačka publika mogla ekskluzivno vidjeti na Starom gradu Dubovcu.

Za veliko finale, kako oni koji su ga uspjeli pogledati kažu - najbolja komedija u zadnjih nekoliko godina - film koji upravo ovog tjedna stiže u hrvatska kina - Klub sretno razvedenih u dugoreškom kinu se prikazuje u nedjelju od 19 sati.

- Na ovaj svečani dan i cijena ulaznica je posebna, pa se tako ulaznice za sve projekcije mogu kupiti po cijeni od samo 10 kuna, preporučljivo online na www.kino.hr, a za posjetitelje dječjeg programa imamo posebne poklone iznenađenja. Primjerice, svi koji dođu na Nevjerojatnu priču o divovskoj kruški dobit će paket drvenih bojica, a publiku na Phantom Boyu očekuju kape - zaključio je Pekić.

Raspored se može pronaći na kino.hr, ali i na artcinemaday.org, gdje se predstavljaju i druga europska kina.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!